OVO SU POSLEDNJI DANI MIHOLJSKOG LETA, SLEDEĆE SEDMICE SLEDI TUŠ: Vreme će se naglo promeniti, na planinama će čak padati SNEG
Foto: Profimedia, Beta/Dragan Gojić

vremenska prognoza

OVO SU POSLEDNJI DANI MIHOLJSKOG LETA, SLEDEĆE SEDMICE SLEDI TUŠ: Vreme će se naglo promeniti, na planinama će čak padati SNEG

Društvo -

Vikend koji je polako iza nas, usledio je kao pravo osveženje, nakon tmurne i kišovite nedelje. Za naredne dane prognozirane su maksimalne temperature do 30 stepeni i više sunčanih intervala.

Najtopliji gradovi

Tokom prvog dana vikenda temeperature su se kretale između 26 i 28 podeoka, a tokom današnjeg dana najtoplije će biti u istočnim - jugoistočnim gradovima, poput Negotina i Niša, gde se očekuje maksimalnih 29 stepeni. U Kragujevcu će biti temperatura za stepen niže - 28, što se prognozira i za gradove Loznicu i Kraljevo.

foto: Printscreen/RHMZ

U prestonici je predviđena maksimalna temperatura od 27 stepeni, dok će najhladnije biti na Kopaoniku - 17 stepeni.

Na Paliću i u Novom Sadu prognozira se današnja maksimalna temperatura od 26 stepeni, dok će na Zlatiboru biti 24.

Za prvi dan nedelje pred nama najavljene su temperature do čak 30 stepeni. Loznica, Kragujevac, Negotin, Niš i Kraljevo biće najtopliji gradovi u ponedeljak, sa predviđenih 30 stepeni. U Beogradu će biti 29, dok će u Novom Sadu biti za stepen niža, a na Paliću će iznositi 27 stepena.

U ponedeljak će biti najhladnije na Kopaoniku - čak 16 stepeni, dok će na Zlatiboru biti 23.

U utorak će biti najtoplije u Negotinu - 30 stepeni. U Nišu će biti stepen niže, dok će na Paliću, u Novom Sadu, Loznici, Beogradu, Kragujevcu i Kraljevu biti 27.

Na Kopaoniku če biti 17 stepeni maksimalna temperatura, dok se za Zlatibor predviđa 23.

foto: Printscreen/RHMZ

Visoke temperature do sredine nedelje

- Narednih tri dana nad većim delom regiona će dominirati pretežno sunčano i relativno toplo vreme za ovaj deo godine, posebno nad južnim predelima. Samo će sutra posle podne na severu regiona doći do prolaznog naoblačenja, koje će doneti pojačanje severnog vetra, s mogućnošću padavina koje će biti slabe i prolazne - stoji na Fejsbuk profilu meteorologa Marka Čubrila.

Sve do srede, temperatura će se kretati od 18 do 27 stepeni.

Kiša u noći između srede i četvrtka

Zahlađenje nam već stiže u noći između srede i četvrtka. Očekuje se da temperatura u severnim delovima Srbije neće prelaziti 10 podeok.

Postojaće mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, kao i pojavu snega na planinama višim od 1000 metara nadmorske visine.

Već u petak sledi razvedravanje.

Vikend sunčan

Nakon sumornog četvrtka, već u petak ujutru sledi prolepšavanje vremena i sunčani intervali.

Ipak, neće se ponoviti ovakav sunčani vikend, te se očekuje da će uslediti pravi jesenji, s temperaturom nešto višom od 18 stepeni.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track