VLADIMIR REBIĆ U NOVOM PAZARU: Saznaćemo da li je policija prekoračila ovlašćenja u slučaju Edina Hadžovića
Ilustracija, Foto: Beta

kontrola

VLADIMIR REBIĆ U NOVOM PAZARU: Saznaćemo da li je policija prekoračila ovlašćenja u slučaju Edina Hadžovića

Društvo -

NOVI PAZAR - Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas u Novom Pazaru da je pokrenuta procedura kako bi se utvrdilo da li je policija prekoračila ovlašćenja prilikom intervencije u kojoj je povređen stanovnik tog grada Edin Hadžović.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

Rebić je posle sastanka sa Hadžovićem i načelnikom novopazarske policije Rešadom Džankovićem rekao da "nasilje od strane policajaca ili građana ne može biti tolerisano". "Spremni smo da štitimo sve građane, bez obzira na njihovu nacionalnu ili drugu pripadnost. Započeli smo predviđene procedure i tužilac je upoznat. Siguran sam da će u narednih nekoliko dana dati konkretne naloge policiji i doneti odluku o tome da li je došlo do prekoračenja fizičke snage", rekao je Rebić novinarima u Novom Pazaru.

On je naglasio da je siguran da, ukoliko je i bilo nepropisnog postupanja policijskog službenika, ono nije bilo verski ili nacionalno motivisano.

Načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Rešad Džanković je pozvao građane da "veruju svojoj policiji" i da "ne reaguju na nepravilne načine, kako ne bi dolazilo do neželjenih situacija".

Ilustracija
Ilustracijafoto: Indeksonline.rs

Edin Hadžović je posle razgovora sa Rebićem i Džankovićem rekao agenciji Beta da je zadovoljan reakcijom vrha policije i da očekuje da će biti utvrđene sve činjenice o incidentu i da će biti preduzete adekvatne mere zbog prekoračenja ovlašćenja policajaca.

Grupa od stotinak Novopazaraca održala je 28. septembra protest ispred sedišta policije u tom gradu ;zbog, kako su naveli, "nasilja pojedinih policajaca nad Hadžovićem i drugim stanovnicima Novog Pazara".

Okupljeni su nosili transparente "Mi vas plaćamo, vi nas bijete", "Stop torturi", "Stop batinama", "Ne rušite ljudska prava", a Hadžović je na kraju protestne šetnje pred ulaznim vratima zgrade Policijske uprave ostavio koru od banane.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Aleksandar Jovanović, Arhivska fotografija

On je na protestu kazao da je pretučen 10. septembra kada je, kako je rekao, pokušao da zaštiti maloletnike koji su proslavljali rođendan u jednom ugostiteljskom objektu od maltretiranja policije.

"Tada sam zadobio prelom nosa, a policajci su, prilikom pregleda u bolnici, zbijali šale na moj račun govoreći da sam se 'okliznuo' na koru od banane", rekao je Hadžović.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track