KRV JE BILA NA SVE STRANE! 20 GODINA OD BOMBAŠKOG NAPADA NA PIJACU KOD KOSOVA POLJA: Znale su snage bezbednosti da će Albanci napasti Srbe, ali NIKO NIJE REAGOVAO (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

DA SE NE ZABORAVI

KRV JE BILA NA SVE STRANE! 20 GODINA OD BOMBAŠKOG NAPADA NA PIJACU KOD KOSOVA POLJA: Znale su snage bezbednosti da će Albanci napasti Srbe, ali NIKO NIJE REAGOVAO (FOTO, VIDEO)

Društvo -

Živojin Trajković i Živorad Stepić iz Kosova Polja su poginuli, a još 36 Srba ranjeno u oružanom napadu na pijacu u selu Bresje kod Kosovog Polja, koji se dogodio u utorak u 10.50, rečeno je pre 20 godina u Informativnom centru Nacionalno-političkog saveta Srba u Gračanici.

Jedanaest osoba zadobilo je teške telesne povrede i lekari su se borili za njihov život. Najteže povređeni Divna Gligorijević, Svetozar Arsić i Slobodanka Nikolić prebačeni su u nišku bolnicu. Gligorijević i Arsić iz Kosova Polja zadobili su teške povrede glave, a Nikolićevoj je u ruskoj bolnici amputirana noga. Među teško povređenima su Stojanka Ničić, Persa Kostić, Dragiša Smikić, Draginja Ćirković, Todorka Mladenović, Leposava Pavić, Vesna Stanojević, Novica Maksimović i Živorad Stanojević.

foto: Printscreen YouTube

Dva tromblona ispaljena su iz kuća u blizini pijace u trenutku kad je bila puna ljudi. Dušan Ristić, član Nacionalno-političkog saveta, izjavio je da je taj masakr delo albanskih ekstremista, čime pokazuju kakva je snaga transformisane "OVK".

- Kosovo Polje i okolna srpska sela su u poslednja tri dana konstantno na meti albanskih ekstremista - rekao je Ristić pre dve decenije, dodajući da su dva dana pre Albanci u centru Ugljara ranili automatskim oružjem Zorana Galića, a dve noći pre u Bresju izboli noževima Vojislava Todića i Branislava Jevtića.

foto: Printscreen YouTube

Centar za mir i toleranciju u Kosovu Polju dobio je anonimnu prijavu od lica albanske nacionalnosti da će albanski teroristi taj dan izvršiti bombaški napad na pijaci. I pored prijave snagama KFOR i policiji UN, ništa nije preduzeto da se ovaj monstruozni zločin spreči.

Posle zločinačkog bombaškog napada, pripadnici KFOR i policije UN, primenjujući silu nad ozlojeđenim i ogorčenim Srbima koji su se okupili ispred Doma zdravlja da protestuju zbog napada šiptarskih terorista, teže su povredili pet osoba srpske nacionalnosti, tako da se ukupan broj povređenih u napadima na Srbe povećao na 41.

Udarcem kundakom u glavu teško je povređen Ratomir Maksimović, predstavnik Srba iz Kosova Polja za saradnju s KFOR i UNMIK, koji je prebačen u bolnicu.

Predstavnici KFOR u Prištini su potvrdili napad artiljerijskim oružjem na pijaci u Bresju i saopštili da su poginula dva, a da je potvrđeno 39, od kojih je četvoro u kritičnom stanju.

1 / 4 Foto: Printscreen YouTube

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track