REKTORKA IVANKA POPOVIĆ O ULASKU STRANAČKIH AKTIVISTA U REKTORAT: Opozicija je narušila autonomiju univerziteta
Foto: Beta/Milan Obradović

Snimak

REKTORKA IVANKA POPOVIĆ O ULASKU STRANAČKIH AKTIVISTA U REKTORAT: Opozicija je narušila autonomiju univerziteta

Društvo -

Ponavljamo da je stav BU da je neprihvatljivo svako narušavanje autonomije univerziteta od strane političkih partija ili pojedinačnih političkih aktivista, kazala je Popovićeva

Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu (BU), ocenila je juče povodom snimaka koji su se pojavili u javnosti o ulasku opozicionog aktiviste u Rektorat tokom blokade da je ugrožavanje autonomije univerziteta i unošenje hrane za studente koji su blokirali Rektorat.

- Ponavljamo da je stav BU da je neprihvatljivo svako narušavanje autonomije univerziteta od strane političkih partija ili pojedinačnih političkih aktivista - kazala je Popovićeva.

Dolazio  među  studente... Branko  Miljuš  iz SZS
Dolazio među studente... Branko Miljuš iz SZSfoto: screenshot

Govoreći o navodima da su tokom blokade rada Rektorata, koju su organizovali aktivisti udruženja „1 od 5 miliona“, u tu zgradu ulazili neki predstavnici opozicije, čime je ugrožena autonomija univerziteta. Popovićeva je u nedelju kazala da su opozicionari viđeni ispred zgrade, ali ne i u njoj. - Apsolutno bih osudila i njihov ulazak. Niko nema pravo da ugrozi autonomiju univerziteta. Univerzitet je javno dobro koje radi za interese svih. Nema potreba da se politizuje rad univerziteta - kazala je ona.

Rektorka BU osudila je 22. septembra upad aktivista vladajuće stranke u zgradu Rektorata do kojeg je došlo 13. septembra, navodeći da je time narušena autonomija univerziteta.

Kurir.rs/ Foto: Beta/Milan Obradović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja