IGRAJU ZA HELENIN ŽIVOT: Omladinci iz Loznice organizuju turnir da pomognu devojčici da se izleči! Potrebno 545.000 evra!
Foto: Fondacija Budi human

budimo humani!

IGRAJU ZA HELENIN ŽIVOT: Omladinci iz Loznice organizuju turnir da pomognu devojčici da se izleči! Potrebno 545.000 evra!

Društvo -

LOZNICA - Humanitarni turnir u malom fudbalu biće odigran 4.oktobra u lozničkom SC ‘’Lagator’’ za pomoć četvorogodišnjoj Heleni Gavran iz Beograda, saopšteno je u Omladinskom centru na konferenciji za novinare.

Prema rečima Ivana Nikolića, volontera Kancelarije za mlade i koordinatora ove humanitarne akcije, turnir će trajati od 8 do 14 časova, a očekuje se učešće desetak kadetskih selekcija.

- Helenini zdravstveni problemi počeli su u julu, a narednog meseca joj je dijagnostifikovan hidrocefalus. Osim toga devojčica ima i tumor na malom mozgu (meduloblastom IV gradus) koji može da metastazira. Potrebno je 545.000 evra za njeno hitno lečenje u Francuskoj i u želji da pomognemo koliko možemo organizujemo ovaj turnir. Ekipe će na odgovarajući žiro račun uplatiti koliko žele novac, a pozivamo sve humane ljude da dođu u ‘’Lagator’’ gde mogu dati novčane priloge u posebnu kutiju koja će biti postavljena u tu svrhu. Cilj nam je da prikupimo koliko god je moguće novca i prosledimo ga njenim roditeljima kako bismo pomogli njihovu borbi za ćerkino izlečenje. – kazao je Nikolić.

On je naveo da će biti još sličnih akcija za Helenu, a da su u ovu uključeni loznički srednjoškolci iz sve četiri škole i Kancelarija za mlade. Kako je istakao svako može pomoći i slanjem SMS poruke 707 na 3030, a očekuje se da Lozničani i u petak pokažu svoju humanost kao i na prethodnim sličnim akcijama organizovanim u njihovom gradu.

foto: Fondacija Budi human

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track