Najnovije vesti

SAMO DA IM POKVARE EKSKURZIJU

SRPSKE ĐAKE BEZ IKAKVOG RAZLOGA MALTRETIRALI 5 SATI NA HRVATSKOJ GRANICI, PA IH VRATILI! 2 autobusa sa đacima 9. beogradske gimnazije pustili, TREĆI ZAUSTAVILI! Deca prešla mađarsku granicu! (KURIR TV)

Društvo

Đaci Devete beogradske gimnazije pet sati, od sedam do 12 časova, bili su na granici kod Šida sa Hrvatskom, gde ih hrvatski graničari nisu pustili da uđu u njihovu zemlju na putu do Slovenije, navodno zbog papirologije. Kako su roditelji javili Kuriru, a njima njihova deca s kojima su na vezi, na hrvatskoj granici su im rekli da su imali sve potrebne papire, ali da tobože pečat nije bio na pravom mestu. 

"Oni su na granici bili zadržani pet sati, da bi im rekli da autobus nema svu regularnu dokumentaciju", rekao je jedan od roditelja đaka.

Đaci 9. gimnazije krenuli su na trodnevnu ekskurziju u Sloveniju sa tri autobusa, dva autobusa su prošla dalje, dok je jedan zadržan.

"Jedan autobus sa đacima se vratio u Srbiju i krenuli su preko Mađarske kako bi došli do Slovenije. Oni su se istim autobusom uputili ka Mađarskoj", rekao je otac srednjoškolca. Autobus sa srednjoškolcima ide ka graničnom prelazu Kelebija, a u Sloveniju bi trebalo da stignu do ponoći, čime je njihov put do odredišta produžen više od 10 sati. 

Budući da su direktor škole i zamenik na ekskurziji kao vođe puta, sekretar gimnazije nam je rekao da su svi papiri bili u redu i da ne zna šta se desilo na hrvatskoj granici. 

"Ne znamo šta se desilo na hrvatskoj granici. Policija je jutros bila ispred škole, pregledali su sve papire i bez ikakvih problema su pustili đake da krenu", rekla je za Kurir.rs sekretar škole.

foto: Profimedia

U međuvremenu autobus je stigao do granice sa Mađarskom, gde je nakon kontrole prošao i nastavio dalje. 

Kurir.rs/P.D.V.

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...