SKUPŠTINA USVOJILA REBALANS BUDŽETA ZA 2019. GODINU Siniša Mali: Otvoren put za dalji ekonomski napredak
Foto: Marina Lopičić

DOBRA VEST

SKUPŠTINA USVOJILA REBALANS BUDŽETA ZA 2019. GODINU Siniša Mali: Otvoren put za dalji ekonomski napredak

Društvo -

Povećanje plata u javnom sektoru, u rasponu od osam do 15 odsto, biće od novembarske plate, koja se isplaćuje u decembru

Poslanici Skupštine Srbije su usvojili Zakon o izmenama i dopunama budžeta Republike Srbije za 2019, a tim povodom ministar finansija Siniša Mali je konstatovao da će dodatnim izdvajanjima za veće plate, za penzionere i za više kapitalnih investicija biti otvoren put za dalji ekonomski napredak Srbije.

- Povećanje plata u javnom sektoru, u rasponu od osam do 15 odsto, biće od novembarske plate, koja se isplaćuje u decembru. Medicinske sestre će dobiti povećanje od 15 odsto, a prate ih doktori sa 10 odsto, ustanove kulture takođe sa 10 odsto, zaposleni u prosveti i predškolstvu sa devet odsto - rekao je Mali.

Napomenuo je da povećanje od devet odsto mogu očekivati i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, MUP, kao i zaposleni u Upravi carina i Poreskoj upravi. Podsetio je da do kraja godine penzioneri mogu očekivati jednokratnu pomoć države od 5.000 dinara, a predviđena su i izdvajanja za konverziju dela duga građana za kredite u švajcarskim francima.

(Kurir.rs / Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track