LONČAR POSETIO ZDRAVSTVENE USTANOVE U KRUŠEVCU I OKOLINI: Cilj nam je da obiđemo sve domove zdravlja u Srbiji
Foto: Ministarstvo zdravlja

upoznao se sa uslovima i organizacijom rada

LONČAR POSETIO ZDRAVSTVENE USTANOVE U KRUŠEVCU I OKOLINI: Cilj nam je da obiđemo sve domove zdravlja u Srbiji

Društvo -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio je danas domove zdravlja u Ćićevcu, Varvarinu, Brusu i Kruševcu, kao i Opštu bolnicu u Kruševcu.

Obilazak zdravstvenih ustanova ministar zdravlja iskoristio je za razgovor sa zdravstvenim radnicima kao i pacijentima, u cilju daljeg unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga kao i boljeg funkcionisanja navedenih ustanova.

foto: Ministarstvo zdravlja

Lončar se upoznao sa uslovima i organizacijom rada, kadrovskom strukturom i potrebama zdravstvenih ustanova, u kontekstu predstojećeg preuzimanja nadležnosti Republike nad domovima zdravlja.

Ministar zdravlja istakao je da je uočljiva razlika u organizaciji kao i uslovima rada među domovima zdravlja, koja je posledica rada i sposobnosti menadžmenta ovih zdravstvenih ustanova kao i visine ulaganja lokalnih samouprava u iste,tokom prethodnih godina.

"Naš je cilj da obiđemo sve domove zdravlja širom zemlje, da napravimo realnu analizu njihovog funkcionisanja i organizacije rada, kao i njihovih mogućnosti i potreba, kako bismo dodatno unapredili nivo zdravstvenih usluga koje pružaju građanima, kada preuzmemo nadležnost nad njima", istakao je ministar zdravlja, navodi se u saopštenju Ministarstva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track