ZA BOLJU INTEGRACIJU: Kampanja podrške za obrazovanje i zapošljavanje 500 mladih Roma
Foto: sajt opštine Priboj

akcija

ZA BOLJU INTEGRACIJU: Kampanja podrške za obrazovanje i zapošljavanje 500 mladih Roma

Društvo -

Predstavništvo Fonda za obrazovanje Roma će uz podršku programa Nemačke finansijske saradnje, koji implementira Nemačka razvojna banka KfW, u ime Vlade Republike Nemačke - Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, u narednom periodu pružiti mentorsku podršku, kao i podršku u obrazovanju i zapošljavanju za više od 500 mladih romske nacionalnosti.

U protekle tri godine ovakav vid podrške, kako u obrazovanju tako i u zapošljavanju, dobilo je više od 2.500 mladih Roma iz gotovo 150 opština u Srbiji. Podrška koju dobijaju, suštinski doprinosi njihovom uključivanju u društvo i značajno menja njihove živote.

Sanela Bahtijarević, saradnica za program readmisije u Predstavništvu Fonda za obrazovanje Roma u Srbiji istakla je da su " Aktivnosti projekta podeljene u tri komponente. U okviru prve komponente pružamo mentorsku podršku srednjoškolcima romske nacionalnosti, u okviru druge podršku pri zapošljavanju, dok je treća komponenta posvećena obrazovnoj reintegraciji Roma povratnika.

Aktivnosti koje će biti sprovedene u narednom periodu se odnose na sve tri komponente, pri čemu će 200 profesora srednjih škola biti obučeno za mentorski rad i biće organizovane kampanje za upis u srednje škole za učenike i učenice osmog razreda osnovnih škola.

Grant program posvećen obrazovnoj reintegraciji mladih povratnika i povratnica romske nacionalnosti u pet opština Republike Srbije takođe se nastavlja tokom druge faze projekta", rekla je Bahtijarevićeva.

Kurir.rs/Novosti

Foto ilustracija sajt opštine Priboj

ž

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track