Najnovije vesti

MLADIM TALENTIMA SRBIJE NAGRADE U IZNOSU I DO 200.000 DINARA! Udovičić doneo odluku: 1.512 učenika srednjih škola dobiće lep podsticaj
Foto: Beta

divno

MLADIM TALENTIMA SRBIJE NAGRADE U IZNOSU I DO 200.000 DINARA! Udovičić doneo odluku: 1.512 učenika srednjih škola dobiće lep podsticaj

Društvo

Fond za mlade talente doneo je odluku da nagradi 1.512 učenika srednjih škola za postignute uspehe na takmičenjima u zemlji i inostranstvu tokom prošle godine.

 

Učenici će dobiti nagrade u iznosu do 200.000,00 dinara, u zavisnosti od ranga, odnosno nivoa takmičenja, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

 

Odluka je doneta na 89. sednici Fonda za mlade talente, kojom je predsedavao Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta i predsednik Fonda.

 

Na konkurs se prijavilo ukupno 1.767 učenika srednjih škola, a usvojena je lista od 1.512 kandidata koji će dobiti nagradu Fonda, Udovičić je istakao da će se Fond potruditi da se poveća broj nagrađivanih učenika, kao i iznos novčanih nagrada.
 

foto: Marina Lopičić

 

- Nastavljamo da nagrađujemo trud i zalaganje mladih i motivišemo ih da napreduju, usavršavaju se i postižu najviše rezultate. Time će svakako sebi olakšati dalji put kroz život i osigurati bolju budućnost, i sebi i Srbiji, rekao je on.

 

Od kada je Fond za mlade talente u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta nagrađeno je više od 11.100 srednjoškolaca koji su svoje rezultate postigli na republičkim i međunarodnim takmičenjima, precizira se u saopštenju.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...