Najnovije vesti

ĐAK PRVAK U PANČEVU MALTRETIRA DECU, RODITELJI OČAJNI: Davi ih, udara flašom u glavu, stavlja im zemlju u usta, a niko iz škole ne reaguje! Ako nam ne zaštite decu, moraćemo da ih ispišemo
Foto: Profimedia

haos

ĐAK PRVAK U PANČEVU MALTRETIRA DECU, RODITELJI OČAJNI: Davi ih, udara flašom u glavu, stavlja im zemlju u usta, a niko iz škole ne reaguje! Ako nam ne zaštite decu, moraćemo da ih ispišemo

Društvo

U Osnovnoj školi "Vasa Živković" u Pančevu od početka školske godine učenik prvog razreda maltretira decu.

 

Roditelji dece jednog od odeljenja podneli su prijavu direktorki škole zbog nasilničkog ponašanja dečaka (7), piše porlat K-013.com.

 

"Učenik je udarao decu punom flašicom vode u glavu, davio ih rukama, stavljao zemlju u usta, udarao pesnicama po glavi i vratu, šutirao u stomak, pljuvao, čupao za kosu", navodi se u prijavi.

 

Prema rečima roditelja, jedan od poslednjih incidenata bio je taj što je sporni učenik makazama sekao kosu jedne devojčice, a obezbeđenje nije reagovalo na poziv, sve dok taj dečak nije napao drugo dete u toaletu.

 

 

"Mi kao roditelji dece koja trpe maltretiranje i vršnjačko nasilje koje traje već četiri nedelje Vas molimo da nešto preduzmete u najkraćem mogućem roku.

 

Zahtevamo da se što pre reši ova situacija dok nije došlo do ozbiljnog povređivanja. Škola, kao ustanova obrazovanja i vaspitanja, ima obavezu da vodi računa o poštovanju prava svakog deteta", stoji u dopisu.

 

 

Prijava je podneta 2. oktobra, a za sada nema nikakvih informacija o tome da li je nešto preduzeto u pomenutoj školi.

 

Zabrinuti roditelji dodati upitali su zašto ih direktorka nije ozvala da ih obavesti da su im deca povređena i zašto ništa nije preduzeto dva meseca.

 

 

"Nama kao roditeljima je ostalo da ovim putem ukažemo na problem koji ima velike posledice po našu decu, kako po njihovu bezbednost tako i nemogućnost za normalno obrazovanje. Shodno tome doneli smo jedinu moguću odluku, a to je za početak molba za izmeštanje dece iz nezdrave sredine, a potom i ispisivanje iz škole, ako se problem ne reši odmah", piše u pismu roditelja.


(Kurir.rs/k-013.com)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...