NOVI DETALJI AFERE NESTALE BEBE: Glumac tvrdio da mu je brat Nikola Lazetić
Foto: Damir Dervišagić

SRAMOTNO

NOVI DETALJI AFERE NESTALE BEBE: Glumac tvrdio da mu je brat Nikola Lazetić

Društvo -

Obmana Ivan Miljković, navodni aktivista u borbi protiv krađe beba, koga je
Josipa Filipović optužila da joj je na prevaru uzeo 3.200 evra, pričao životnu priču o potrazi za bratom blizancem i da je fudbaler njegov nestali brat

Ivan Miljković iz Svilajnca, navodni aktivista u borbi protiv krađe beba, koga je Josipa Filipović optužila da joj je na prevaru uzeo 3.200 evra obećavši da će joj naći nestalog brata, javno je prepričavao različite verzije njegove potrage za ukradenim bratom blizancem, a novinare po beogradskim redakcijama je ubeđivao da je njegov ukradeni brat proslavljeni fudbaler Nikola Lazetić!

Iako u tu priču novinari nisu poverovali, sam Ivan Miljković izgleda jeste, pa je u toj priči otišao toliko daleko da se čak pojavio na svečanosti koju je Nikola Lazetić priredio sa svojim kumom na otvaranju restorana u Knez Mihailovoj ulici, o čemu svedoče i brojne fotografije.

Dve verzije priče

- Miljković je, koristeći činjenicu da liči na Nikolu Lazetića, po redakcijama beogradskih medija i gradskim kafićima pričao da mu je Lazetić rođeni brat blizanac koji je ukraden po rođenju. Tvrdio je i da Nikolu Lazetića nije rodila njegova majka koja ga je odgajila. Iako o tome niko nije hteo da piše, jer niko u to nije poverovao, priča se pročula, pa je Miljković na taj način Lazetiću i njegovoj porodici napravio pakao od života. Ljudi nisu znali kako da se odbrane od Miljkovića i njegovih izmišljotina - kaže izvor Kurira koji je bio svedok Miljkovićevih tvrdnji i dodaje da se sada, kada je prevario Josipu Filipović iz Njujorka, pokazalo o kakvoj osobi se radi.

Podsetimo, Ivan Miljković je u javnost izneo dve verzije njegove potrage za bratom blizancem. Prvo je pre tri godine tvrdio da je posle naporne potrage i kopanja po dokumentaciji pronašao brata blizanca i da mu je pokucao na vrata, ali nije obelodanio gde njegov brat živi.

Gost u „Parovima“

A onda je u „Parovima“, gde je gostovao, Miljković ispričao da je njegov ukradeni rođeni brat Nenad zaveden kao žensko dete rođeno u Jagodini. Tvrdio je da je brata Nenada pronašao u knjizi rođenih i da su obojica zavedeni pod istim matičnim brojem. Miljković je ispričao da su, kada je pronašao brata Nenada, uradili DNK test koji je potvrdio da su rođena braća, kao i da je njegov brat koji je živeo na Kosovu i bio druge vere posle toga prešao u pravoslavlje.

Miljković je javno tvrdio da su on i njegov brat blizanac rođeni 7. maja 1979. godine u Svilajncu, pa nije jasno kako je u svoje maštarije uspeo da uplete i fudbalera Nikolu Lazetića, koji je rođen godinu i tri meseca ranije, tačnije 9. februara 1978. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Ivan Miljković nije odgovarao na pozive Kurira, a komentar Miljkovićevih tvrdnji da mu je rođeni brat i kako je to podnela njegova porodica nismo dobili ni od Nikole Lazetića.

Vladimir Čičarević TUŽILAŠTVO TREBA DA REAGUJE

Vladimir Čičarević, predsednik Udruženja roditelja nestalih beba Srbije, ističe da najoštrije osuđuje to što je uradio Ivan Miljković i izražava nadu da će zbog toga što je uradio odgovarati pred zakonom.

- Nadam se da će tužilaštvo da reaguje i da će počinilac tog krivičnog dela biti kažnjen. Poručujem građanima Srbije da dobro obrate pažnju s kim sarađuju i da se obrate legitimnim udruženjima koja se bave slučajevima nestalih beba - kaže Čičarević.

(Kurir.rs / Foto:Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track