Najnovije vesti

VRISNULA SAM, ZGRABILI SU MI MUŽA, GLEDALA SAM GDE MI JE BEBA! Albanski specijalci upali u pogrešan stan, NA SMRT ISPREPADALI srpsku porodicu! Razvalili vrata, napravili pometnju, PA IH PITALI ZA BASARU! (FOTO)
Foto: Z.Š.

rosu pogrešio stan

VRISNULA SAM, ZGRABILI SU MI MUŽA, GLEDALA SAM GDE MI JE BEBA! Albanski specijalci upali u pogrešan stan, NA SMRT ISPREPADALI srpsku porodicu! Razvalili vrata, napravili pometnju, PA IH PITALI ZA BASARU! (FOTO)

Društvo

Kosovska Mitrovica - Upali su nam direktno u spavaću sobu. Nisam ni čula dok su razvaljivali vrata, probudila sam se, pogledam, u spavaćoj sobi, kraj kreveta, u polumraku uniformisani ljudi, šlemovi, puške, maske…

Ovako je danas Bojana Stanković iz Severne Mitrovice svedočila za "Kurir" o jutarnjem upadu specijalaca ROSU u stan u kome živi sa suprugom i bebicom, u koji su kosovski policajci upali - greškom, tražeći stan u kome živi policajac Rade Basara!

foto: Z.Š.

- Vrisnula sam, muž je skočio, zgrabili su ga i izveli u dnevnu sobu, zatvorili vrata spavaće, a unutra je ostao jedan policajac… Mislila sam da hapse mog muža i da će ga odvesti. U trenutku, pod stresom, uplašena, zaboravila sam da je beba bila sa nama u krevetu, između mene i muža, pogledala sam u krevetac, bebe nema, vrisnula sam, onaj policajac počeo je baterijskom lampom da šara po sobi, ugledala sam pod tim svetlom bebu na krevetu pod jorganom, on mi je rekao da budem tiha - ispričala nam je Bojana.

- Supruga su, pričao mi je posle, pitali gde je stan komšije Basare, zatim su krenuli ka spratovima iznad. Kad su me pustili da izađem iz sobe, suprug je bio u dnevnom boravku… Onda su još jednom upali kod nas, pitali "gde je taj stan"  - ispričala nam je Bojana.

foto: Z.Š.

Kosovski specijalcu su se, kaže, u njihovom stanu raspitivali gde je stan  policajca Rada Basare, koga su ubrzo zatim uhapsili.

- Vrata su nam razvaljena, otvorili su ih na silu, ja sam ceo dan pod stresom, uplašena, dolazila je hitna pomoć, pijem tablete za smirenje - kaže Bojana.

Sprat iznad u stanu Rada Basare danas nije bilo nikog, jedino na vratima tragovi nasilnog otvaranja.

Ni u stanu Željka Bojića, šefa operative KPS-a za sever Kosova, koga kosovska policija od jutros, kako su saopštili, traži, danas nije bilo nikog. Ispred na ulici danas su stalaja razbijena vrata, sa tragovima nasilnog otvaranja.

foto: Z.Š.

Kosovski tužilac Sulj Hodža tokom dana je izjavio da je policajac Rade Basara uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, a da policija traga za policajcem Željkom Bojićem.

- Uhapšeni policajac deo je organizovane kriminalne grupe iza koje stoji potpredsednik Srpske liste Milan Radojičić. On je od njega primao naređenja, a postoje sumnje da je sakrivao dokaze u slučaju ubistva Olivera Ivanovića ali i u nekim drugim slučajevima - rekao je danas popodne tužilac Hodža.

foto: Z.Š.

Srbi u severnom delu Mitrovice sa kojima smo danas pričali uglavnom su ponavljali dve reči - strah i neizvesnost.

foto: Z.Š.

- Sve nam je jasnije da je ovo organizovana kampanja. Malo, malo pa udare na sever, hapse, prebijaju ljude. Cilj im da nas non - stop drže u neizvesnosti, da se ljudi plaše, da strepe, da se jedna po jedna porodica iseljava odavde - rekao nam je jedan od Srba u severnom delu Mitrovice.

Kurir.rs/Z. Š.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...