OSVOJILI PRVA DVA MESTA NA TAKMIČENJU U GAĐANJU IZ PIŠTOLJA: Vulim organizovao prijem za pripadnike Kobri (FOTO)
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

osvojili prva dva mesta

OSVOJILI PRVA DVA MESTA NA TAKMIČENJU U GAĐANJU IZ PIŠTOLJA: Vulim organizovao prijem za pripadnike Kobri (FOTO)

Društvo -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin priredio je danas prijem za pripadnike Vojske Srbije - kapetana korvete Igora Ignjatovića i zastavnika prve klase Branislava Bulatovića, koji su osvojili prva dva mesta na takmičenju u gađanju iz pištolja, održanom u SAD.

Kapetan korvete, Igor Ignjatović iz Bataljona vojne policije (specijalne namene) "Kobre", koji je osvojio prvo mesto, istakao je da je konkurencija bila jaka i da se u disciplinama gađanja iz pištolja i puške takmičilo oko 150 učesnika.

Konkurencija je, kaže, bila jaka, domaćini i uslovi takmičenja dobri, a otežavajuća okolnost ta što se pucalo iz njihovog naoružanja, koje nije kod nas u upotrebi.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

"Gađali smo po njihovim propozicijama i uslovima takmičenja, ali smo se potrudili da damo svoj maksimum i da dostojno predstavimo državu i vojsku iz koje dolazimo", rekao je Ignjatović, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

On je dodao da će stečena iskustva koristiti za unapređenje obuke u jedinici iz koje dolazi.

I zastavnik prve klase Branislav Bulatović, prvi podoficir Bataljona vojne policije (specijalne namene) "Kobre", koji je osvojio drugo mesto, rekao je da je iznenađenje domaćina uspehom pripadnika VS na takmičenju bilo utoliko veće, jer su se sa propozicijama takmičenja, uslovima i naoružanjem, pripadnici srpske armije susreli neposredno pre nadmetanja.

"Oni su bili iznenađeni rezultatom i rekli su da su to prvi stranci koji su postigli taj nivo. Zahvalili su nam što smo pomogli da takmičenje bude internacionalnog karaktera. Čestitali su nam od srca i poželeli puno sreće, ali i da se ponovo vratimo i vidimo da li smo stvarno tako dobri, što smo mi prihvatili", rekao je Bulatović.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Komandant "Kobri" potpukovnik Goran Colić istakao je da su uspehom dvojice pripadnika bataljona svi izuzetno zadovoljni i ponosni na rezultat koji su oni ostvarili, te dodao da će iskustvo stečeno tokom takmičenja pomoći u izgradnji operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Organizator takmičenje sa kojeg su se pripadnici Vojske Srbije vratili kao pobednici, bila je Nacionalna Garda Ohaja, sa kojom VS ima dugogodišnju uspešnu saradnju, u okviru bilateralnih odnosa Srbije i SAD.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track