POSLANICA DIGLA NA NOGE BIH I ŠOKIRALA SARAJEVO: Njen status o Draži Mihailoviću odjeknuo je u celom regionu!  (FOTO)
Foto: Printscreen YouTube, Printscreen Facebook

GORE DRUŠTVENE MREŽE

POSLANICA DIGLA NA NOGE BIH I ŠOKIRALA SARAJEVO: Njen status o Draži Mihailoviću odjeknuo je u celom regionu! (FOTO)

Društvo -

Poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić digla je na noge Bosnu i Hercegovinu objavivši nedavno status o Draži Mihailoviću.

Ona je na Fejsbuku napisala da su godinama servirali laž kao istinu i da je rehabilitacija generala Jugoslovenske vojske u otadžbini samo delimično ispravila istorijsku nepravdu.

"Dražin patriotizam i danas može biti zvezda vodilja. Oni koji bivaju proglašavani za izdajnike često postaju nacionalni heroji. Čuvena je njegova izjava: "Reč kapitulacija za mene ne postoji". Viši sud u Beogradu poništio je presudu kojom je Draža osuđen na smrt i smatra se da to montirano suđenje nikad nije postojalo", napisala je Trivić i dodala:

"Saveznici, pre svega Velika Britanija i SAD, učinili su veliku istorijsku grešku stavljajući se na stranu komunista u Drugom svetskom ratu, isključivo zarad svojih interesa. Delimično, Ronald Regan je kasnije ispravio ovu nepravdu rekavši o Draži sledeće: "Konačna tragedija Dragoljuba Mihailovića ne može da izbriše iz sećanja njegovu herojsku i često usamljeničku borbu protiv dvostruke tiranije koje su savladale njegov narod - nacizma i komunizma."

(Kurir.rs)

Opoziciona političarka u Republici Srpskoj Jelena Trivić, predsjednica Ekonomskog savjeta Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske, poručila je na Facebooku kako patriotizam zločinca Draže Mihailovića može i danas biti zvijezda vodilja."Dražin patriotizam i danas može biti zvijezda vodilja. Oni koji bivaju proglašavani za izdajnike često postaju nacionalni heroji. Čuvena je njegova izjava: 'Reč kapitulacija za mene ne postoji'", napisala je Trivić. Navela je kako je Viši sud u Beogradu poništio presudu kojom je Draža osuđen na smrt ističući kako montirano suđenje nikad nije postojalo. "Saveznici, prije svega Velika Britanija i SAD, učinili su veliku istorijsku grešku stavljajući se na stranu komunista u Drugom svjetskom ratu, isključivo zarad svojih interesa", stoji u Facebook postu Jelene Trivić. Nakon što je naišla na brojne osude u komentarima dodala je i pojašnjenje u kojem je napisala da joj je drago što su mnogi pokazali svoje pravo lice, a to je da su za njih dobri Srbi samo oni koji poriču svoju nacionalnu pripadnost. "Ja to ne želim da radim. Stvari koje sam napisala su činjenice, istorijske činjenice. Kao što je i činjenica da je otac moje majke, moj pokojni đed Dragan Tomić stupio u partizane još kao četrnaestogodišnji dječak”, navela je Trivić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track