OGLASILA SE MAJKA PRETUČENE DEVOJČICE IZ PANČEVA: Uplašena je, ne sme više nigde sama da izađe! Otkrila šta se sve dogodilo te nemile večeri (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen Dailymotion

užas

OGLASILA SE MAJKA PRETUČENE DEVOJČICE IZ PANČEVA: Uplašena je, ne sme više nigde sama da izađe! Otkrila šta se sve dogodilo te nemile večeri (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Društvo -

Slučaj vršnjačkog nasilja u kome su dve četrnaestogodišnjakinje u subotu uveče u Pančevu napale i pretukle A. P. (14), drugaricu iz škole, završio je kod sudije za maloletnike Višeg suda u gradu na Tamišu.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, policija je jednu od devojčica osumnjičenu za napad tek u sredu uveče privela na saslušanje, u pratnji roditelja, a ona je u policiji priznala krivicu.

Kako prepričava majka napadnute devojčice, Maja Vuković, njena ćerka, koja inače pohađa osmi razred OŠ "Branko Radičević", još je u šoku i tek se u četvrtak vratila u školu.

- Ne sme nigde da ide sama, uplašena je, a tek od četvrtka je bila u stanju da se vrati na nastavu - navodi Vukovićeva. - Svi mi, pa i drugari iz razreda i njena razredna pokušavamo da joj pomognemo da se što pre oporavi.

Majka se priseća te nemile večeri kada je njena ćerka uplakana uletela u kuću prijateljice kod koje su bile. Otišla je sa društvom da prošeta, a vratila se u modricama.

Prema rečima Vukovićeve, njena ćerka A. P. je bila pribrana, počela je da se otima i kreće ka kući prijatelja, jer je znala da zgrada ima sigurnosne kamere.

- Ona je mislila da ćemo je videti na monitoru, ali u tom trenutku nismo gledale - prepričava Vukovićeva. - Samo sam začula da je nešto lupilo, vrisak i nju kako udara u prozor i utrčava uplakana. Rekla mi je: "Tukli su me", bila je odrana i odmah sam je odvela u Hitnu, gde su joj konstatovane lakše povrede. Setila sam se da pogledamo snimak, koji je zabeležio samo poslednji deo napada, i predala policiji. Podnela sam krivičnu prijavu, jer ne dozvoljavam da mi niko maltretira dete.

I u Osnovnoj školi "Branko Radičević", koju pohađaju devojčice, svi su uznemireni zbog ovog događaja. Kako se saznaje, jedna od devojčica koja je napala osmakinju A. P. pohađa šesti razred, jer je ponavljala, a i ranije je imala konfliktne situacije sa drugom decom.

- Često izostaje sa časova i pravi probeme po školi. Posle ovog incidenta samo se u ponedeljak pojavila u školi i posle nekoliko časova otišla. Nisu mogli da je pronađu. Inače, od prošle godine je u našoj školi, došla je iz Nemačke.

- U jednom trenutku me je pozvala da mi kaže da će da odu do Narodne bašte, kao i da će drug da je doprati - objašnjava majka devojčice A. P.

- Inače, nikada se ne vraća sama, uvek je neko čeka. Drug ju je ispratio do raskrsnice, a nedaleko od tog mesta stanuje moja drugarica kod koje smo bile smeštene jer nam se kuća renovira. Rekla mu je da se vrati nazad, a da ona odatle može sama. Devojčice koje su je napale tu su čekale i krenule su da joj dovikuju pogrdne reči. Ona ih je ignorisala. U jednom momentu, jedna ju je ščepala za kapuljaču i počela da davi, dok joj je druga uhvatila ruke i uhvatila za punđu i krenula da udara rukama i nogama.

Incident van škole

Kako su za "Novosti" kratko prokomentarisali u upravi Osnovne škole "Branko Radičević", iako se slučaj dogodio van nastave i kruga škole, oni su preduzeli mere koje su u njihovoj nadležnosti.

- To se dogodilo van škole, čekamo podatke iz MUP. To je sve što možemo da kažemo - rečeno je u ovoj osmoletki.

I ranije je uznemiravala

Kako prepričava majka napadnute devojčice Maja Vuković, njoj se ćerka i ranije žalila da je neka devojčica uznemirava. Jednom je, kako kaže, počupala za kosu iz čista mira, dok ju je drugi put gađala kamenom:

- Tada sam bila za to da se prijavi razrednoj, ali mi ćerka nije dala jer je mislila da može još više da je isprovocira. Ipak, situacija se smirila i kada sam je poslednji put pitala o tome, rekla mi je da je sve u redu. Rekla mi je da je doskora samo znala iz viđenja i da nije znala kako se zove. Kaže da ju je ona u jednom momentu pitala: "Zašto me gledaš? Mene niko ne sme da gleda!"

(Kurir.rs/Večernje novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track