Igor Lukšić dobio rog pustinjske divokoze

Igor Lukšić dobio rog pustinjske divokoze

Društvo -
Ovim poklonom crnogorskog premijera darivala je Jevrejska zajednica u Crnoj Gori. Na spisku darova setovi za kafu, tepisi, satovi...

PODGORICA - Među brojnim poklonima koje je crnogorski premijer Igor Lukšić dobio od stranih zvaničnika i diplomata nalazi se i rog pustinjske divokoze, kojima ga je darivala Jevrejska zajednica u Crnoj Gori, objavljeno je na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa.

Navodi se i da je crnogorski premijer od prvog potpredsednika vlade Azerbejdžana Jaguba Ejubovna na poklon dobio tepih “Shakhnazarli” dimenzija metar sa metar i po, dok ga je ambasador te zemlje Edgar Humbat Oglu Hasanov darovao kravatom i setom koji čine novčanik, hemijska olovka i manžetna.

Kako su objavile podgoričke Vijesti, ministar ekonomskog razvoja Azerbejdžana Šahin Mustafijev poklonio je Lukšiću ručno rađeni srebrni set za kafu. Crnogorski premijer je od vlasnika turske kompanije “Saran holding” darivan setom za kafu “anatoli” i kolekcijom “nasljeđe”. Lukšić je od kontraadmirala američke mornarice Majkla Manazira dobio stoni sat “Howard Miller”.

Znatno veći broj poklona dobio je bivši ministar inostranih poslova Milan Roćen, koji je, pored ostalog, na poklon od kolega iz kosovskog ministarstva dobio mali tepih iz Dečana. Kolege iz Gruzije su ga darivale vinom, predstavnici turskog ministarstva inostranih poslova monografijom o Istanbulu, dok mu je počasni konzul Libana u Crnoj Gori Marva Paul Kebe poklonio knjigu "Prorok" libanskog pisca i filozofa Halila Džibrana.

Bivši šef crnogorske diplomatije od Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje dobio je na dar porcelansku pepeljaru. Roćena su kolege darivale slikom Rige, kravatom, vinom “tokaj” i knjigama o mađarskom kulturnom nasleđu, istoriji poljske diplomatije, CD-om sa novogodišnjeg bečkog koncerta, dugmadima za košulju, te monografijom “Diplomatija Kine - 2010”.

Predsednik Kipra Demetris Kristofijas Roćena je darivao uramljenom slikom masline. Srebrnu muštiklu i monografiju o Albaniji, Roćen je dobio od albanskog kolege Edmonda Hadžinastoa, dok mu je počasni konzul Crne Gore u Jordanu Ibrahim Naouri poklonio novčanik, olovku i sat marke “Jean Louis Scherrer”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track