Najnovije vesti

SRPSKI  VINJAK  ZA CEO SVET! Za Rusiju će, uskoro krenuti, prva isporuka od 90.000 litara,vrhunskog pica iz “Rubina”
Foto: Promo

SRPSKI VINJAK ZA CEO SVET! Za Rusiju će, uskoro krenuti, prva isporuka od 90.000 litara,vrhunskog pica iz “Rubina”

Društvo

U susret sporazumu Ruske Federacije i Srbije, predsednik Aleksandar Vučić pohvalio domaći brend

Pored drugih tema, ruski premijer Dmitrij Medevedev i srpski predsednik Aleksandar Vučić, pomenuli su sporazum, kojim će se povećati izvoz srpskih brendova u Rusiju, pre svega – vinjaka, čime se beleži rast proizvodnje i kapaciteta nacionalne vinarije „Rubin“.

-Ljudi treba da znaju da sporazum koji ćemo potpisati sa Ruskom federacijom znači mnogo više posla za naše radnike –potvrdio je predsednik Vučić. – Oni će moći da probaju srpski vinjak, koji je, mislim, bolji od različitih i brojnih vrsta francuskog konjaka.

Za Rusiju će, dakle, uskoro krenuti, prva isporuka od 90.000 litara, pravog srpskog “Rubinov” vinjaka, koji se dobija od najboljih sorti grožđa, a u zavisnosti od starosti, godina odležavanja u hrastovim buradima, dobija se bolji kvalitet – što je vinjak stariji, to je kvalietniji. Period starenja u hrastovim buradima je minimum 2 godine, tokom kojeg se formira karakteristični buke i karakter ovog pića. U “Rubinu” čuva se vinjak, stariji I od pola veka.Ćilibarno žuta boja i blago izraženi karakter vanile, stvoren tokom starenja destilata u hrastovoj buradi, daje poseban karakter najpoznatijem Rubinovom proizvodu, čija je postojanost osvedočena dugogodišnjom prisutnošću na domaćem i inostranom tržištu.

foto: Promo

I Francuzi, na primer, mada poštuju, ponosno I lukavo čuvaju svoje vrednosti pokazali su veliko interesovanje za srpski vinjak, koji nosi posebnu autentičnost. Više puta su dolazili u vinariju „Rubin“, s namerom da kupe destilate na odležavanju, kako bi ih kupažirali s njihovim najboljim konjacima. Ovo je, može se reći, najveća moguća potvrda kvaliteta srpskog vinjaka!

-Vinjak je potpuno prirodni proizvod, pravi se isključivo od grožđa – potvrđuju tehnolozi u “Rubinu”. - Destilacijom vina dobija se vinski destilat koji onda odlazi na sazrevanje u hrastovu burad. Odležavanjem u hrastovim buradima vinski destilati dobijaju karakteristike vinjaka i nakon više godina odležavanja u hrastovima buradima nastaje - vinjak,

Proizvođač vinjaka, “Rubin”, dobitnik je mnogih nagrada za kvalitet proizvodam pa ne čudi da se baš o ove proizvode otimaju svetske kompanije I države.

-Ne postoji neka određena mera ili doza vinjaka – kažu stručnjaci. - Sve zavisi od organizma. Muškarci mogu popiti više, žene, naravno, mnogo manje. Sve vise ga konzumiraju mladi, pre, ali i posle jela. Neko ga pije kao aperitiv, a neko kao digestiv, sve zavisi od ukusa, raspoloženja, ali i običaja. Nijedno slavlje ne može da se zamisli bez ovog brenda na trpezi.

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...