OTKRIVAMO! OVO JE ŠEMA NAMEŠTANJA UTAKMICA U SRBIJI: Fudbalska mafija uzima milione na kladionicama u Aziji, predsednik FK Bežanija umalo platio glavom jer je ODBIO DA NAMEŠTA MEČEVE!
Foto: Kurir, Shutterstock

štele

OTKRIVAMO! OVO JE ŠEMA NAMEŠTANJA UTAKMICA U SRBIJI: Fudbalska mafija uzima milione na kladionicama u Aziji, predsednik FK Bežanija umalo platio glavom jer je ODBIO DA NAMEŠTA MEČEVE!

Društvo -

Ekskluzivna ispovest Jovana Rusića, predsednika FK Bežanija za Kurir, otvorila je Pandorinu kutiju o nameštanjima mečeva u srpskom fudbalu. Prvi čovek fudbalskog kluba sa Novog Beograda odbio je da učestvuje u nečasnim radnjama, zbog čega je jedan fudbalski moćnik naredio njegovu likvidaciju! Kurir vam danas otkriva zbog čega je dogovaranje ishoda mečeva pitanje života i smrti.

Šema nameštanja utakmica izvodi se po gotovo filmskom scenariju. Prednjači se u Prvoj ligi Srbije i cela operacija ima više faza. Postoje dva vida štelovanja mečeva. U prvom su uključeni klubovi ili samo jedan klub, dok drugi način je kada fudbalski moćnici preko sudija ili pojedinih igrača završe ishod meča. Tada često rukovodstva kluba i većina igrača i ne znaju čemu su prisustvovali.

Uplate u Aziji

Ključna faza u nameštanjima utakmica jeste uplata u azijskim kladionicama. Tamo nema limita i to klađenje je izvan domašaja zakona. Postoje određeni ljudi koji žive u Aziji i zaduženi su za uplate na mečeve koji im se dojave iz Srbije. Uplate i zarade mere se stotinama miliona dolara - navodi sagovornik Kurira, dobro upućen u zbivanja u srpskom fudbalu.

Nije hteo da namešta mečeve, umalo platio glavom... Jovan Rusić, predsednik FK Bežanija
Nije hteo da namešta mečeve, umalo platio glavom... Jovan Rusić, predsednik FK Bežanija foto: Privatna Arhiva

Laicima ovo deluje prosto nezamislivo, jer zašto bi te kladionice to dozvoljavale i ulazile u minus.

- Razlog je prost. Oni kasnije uplaćuju te iste mečeve na evropskim kladionicama i sa još većim uplatama dolaze do enormne zarade.

Gubljenje traga

Faza u kojoj se dolazi do javnosti dešava se daleko od onih koji su uplatili novac po nalogu iz Srbije.

- Evropske kladionice obaveštavaju UEFA o velikim uplatama na pojedine mečeve, koje dolaze iz Azije. Onda UEFA kontaktira s matičnim savezima tih zemlja i traži sprovođenje istrage.

( Kurir.rs / M. B. )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track