HOROR U MILJAKOVAČKOJ ŠUMI U BEOGRADU: Iskasapili zmiju u sektaškom ritualu!
Mesto od koga se diže kosa na glavi... Prizor iz miljakovačkog parka, Foto: Kurir

Šok

HOROR U MILJAKOVAČKOJ ŠUMI U BEOGRADU: Iskasapili zmiju u sektaškom ritualu!

Društvo -

Znaci: Prolaznici zatekli zmiju kojoj su izvađeni organi, bele rukavice i ostatke logorske vatre. Sagovornici upozoravaju da je reč o pripadnicima vika religije, koji žrtvuju životinje

Iskasapljena zmija kojoj su izvađeni organi, bele rukavice i ostaci logorske vatre čine jeziv prizor koji je u nedelju prestravio i zgrozio posetioce Miljakovačke šume u Beogradu!

Sagovornici Kurira tvrde da je ova šuma, koju meštani koriste za igranje sa decom, rekreaciju i odmor, zapravo bila poligon za pripadnike opskurne sekte koje u mračnim ritualima žrtvuju životinje.

Čekaju pun mesec

- Već dugo se priča da se u toj šumi, u delu sa borićima, skupljaju sekte. Nismo verovali sve do danas, dok nismo zatekli zmiju kojoj su izvađeni organi, ostavljenu na stolu, oko nje rukavice i skoro ugašena vatra - ispričala je u jednom dahu meštanka koja je ostala zatečena scenom koja je izgledala kao da je iz horor filma. Ona je, kako kaže, odmah posumnjala da je reč o sektaškom obredu.

- Naročito je sumnjivo što se u ovom periodu zmije ne mogu tek tako naći na otvorenom, i sinoć je bio pun mesec - dodaje ona.

foto: Kurir

Nemanja Ivančić, predsednik Odseka tri Centra DBA, koji se bavi borbom protiv sekti, uveren je da je reč o pripadnicima vika religije, sekte koja je na naše prostore stigla pre nekoliko godina i koja postaje sve popularnija, sa sve većim brojem članova.

- U osnovi vika religije navodno je obožavanje prirode i neopaganizam. Njeni pripadnici veruju u drevne bogove, pre svega keltske, i da bi umilostivili duhove, upražnjavaju razne rituale, koji često podrazumevaju i brutalno ubijanje životinja. Ovi rituali se uvek dešavaju oko vatre, koja je središte svega, a posebno učestali su obredi oko 31. oktobra, kada je Noć veštica i kada se primaju novi članovi - objašnjava ovaj stručnjak i dodaje da je u tom svetu zmija simbol mudrosti, ali da često nije bitno koja se životinja žrtvuje. Važno je, kako kaže, samo da se pusti krv.

foto: Kurir

Simboli Kelta

- Ova sekta je popularna pre svega kod mladih, koji se mogu prepoznati po tome što nose simbole starih Kelta i slično. Ponekad tetoviraju pauka ili crnu mačku. Njih vrbuju takozvani mentalisti na gotik i rejv žurkama, ali i na društvenim mrežama - ističe Ivančić, koji kaže da, kao i sve sekte, i ova ima ekstremne frakcije koje mogu biti opasne jer mogu propagirati i žrtvovanje ljudi.

Marko Marijanović

IZVLAČILI SMO KRVAVOG MOMKA IZ GROBA

Marko Marijanović iz udruženja sa stabilizaciju mladih Zid ističe da je ipak najopasnija sekta koja deluje na ovim prostorima Crna ruža zbog brutalnosti njenih članova.

- Otišli smo na groblje Lešće po dojavi porodice jednog od mladića. Zatekli smo ga u sveže iskopanom grobu. Oko njega je bila grupa ljudi obučenih u tamno, koji su ga prskali krvlju i crnim hlebom. To je bio čin njegove inicijacije, ali, srećom, uspeli smo da ga izvučemo - objašnjava Marijanović.

Inače, stručnjaci alarmiraju i da je sve je veći broj primera ritualnog mučenja životinja. Podsetimo, u decembru 2018. javnost je ostala zgrožena snimkom na kome se vidi mladić kako bukvalno kolje psa.

Kurir.rs/Ružica Kantar Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track