ALBANCI SU U MANASTIR DRAGANAC NEKAD DOLAZILI DA SE MOLE, A SAD LOME: Pogledajte uništeni putokaz za pravoslavnu svetinju na Novom Brdu (FOTO)
Foto: Aleksandar Jovanović

UDAR NA BOGOMOLJU

ALBANCI SU U MANASTIR DRAGANAC NEKAD DOLAZILI DA SE MOLE, A SAD LOME: Pogledajte uništeni putokaz za pravoslavnu svetinju na Novom Brdu (FOTO)

Društvo -

KOSOVSKA MITROVICA - Nepoznate osobe polomile su tablu sa putokazom za manastir Draganac u opštini Novo Brdo na KiM, objavljeno je na Fejsbuk stranici Opštine Novo Brdo.

Gradonačelnik ove opštine Svetislav Ivanović je povodom incidenta posetio Manastir Draganac i osudio vanadlizam koji se ponavlja više puta na tom istom mestu.

Tabla sa putokazom za manastir Draganac nalazi se na raskrsnici puteva ka istoimenom selu i manastiru, prenosi Kosovo onlajn.

Ivanović je istakao da je Novo Brdo multietnička opština i od davnina poznata kao jedinstveno mesto po vrednostima kulturne baštine, civilizacijskim vrednostima i suživotu pripadnika različitih vera.

1 / 4 Foto: Aleksandar Jovanović

"Moramo nastaviti tim putem i čuvati naše zajedničko kulturno nasleđe, naše verske objekte kako bi zajedničkim snagama išli napred i unapređivali demokratsko društvo", poručio je gradonačelnik Novog Brda, a objavljeno je na Fejsbuk stranici ove opštine.

foto: Aleksandar Jovanović

On je apelovao na sve nadležne institucije da spreče ovakve vandalske postupke koji se, kako je upozorio, ponavljaju već duže vreme.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja