GAŠIĆ PORUČIO: I dalje ću beskompromisno voditi BIA ka napretku (KURIR TV)
Foto: Nemanja Nikolić

BIA OBELEŽAVA SVOJ DAN

GAŠIĆ PORUČIO: I dalje ću beskompromisno voditi BIA ka napretku (KURIR TV)

Društvo -

Direktor BIA Bratislav Gašić poručio je danas na svečanosti povodom obeležavanja 120 godina od osnivanja srpske civilne službe bezbednosti da će i dalje beskompromisno voditi Agenciju ka napretku i da nikom neće dozvoliti da stane na put razvoju službe i održavanju njenog ugleda.

On je na skupu, kojem prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i više od 60 delegacija iz sveta kazao da je BIA prepoznata i uvažena u zemlji i inostranstvu što je, kaže, došlo do izražaja u proteklih nekoliko godina kada je uz podršku predsednika i predsednika vlade ojačala kadrovske resurse.

Prema Gašićevim rečima, u Agenciju je došao veliki broj mladih, stručnih, čestitih i požrtvovanih patriota, a velika pažnja je, kaže, posvećena njihovoj edukaciji i stalnom stručnom osposobljavanju i usavršavanju, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

1 / 22 Foto: Nemanja Nikolić

"Dobijamo veliku pomoć od Akademije za nacionalnu bezbednost, koja ima važnu ulogu u edukaciji kadrova koji ćer činiti budućnost ove službe, čiji su edukativni programi usklađeni sa najsavremenijim svetskim standardima”, rekao je Gašić na svečanosti.

foto: Nemanja Nikolić

On je istakao da je BIA suštinsku i nesebičnu pomoć u realizaciji zadataka dobila od drugih državnih organa i institucija Republike Srbije, a posebno je izdvojio vizionarsku ulogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji, kako je naveo, svojom politikom mira i razvijanja dobrih odnosa sa međunarodnom zajednicom trasira put ka prosperitetu.

"Sa željom da svi građani Srbije idu putem prosperiteta ka budućnosti Agencija će učiniti sve da taj put osigura i obezbedi. Siguran sam da ćemo u tom poslu uspeti imajući u vidu podršku i saradnju stranih partnera", poručio je Gašić.

Vrednosti koje smo kao Agencija pozvani da odbranimo i koje predstavljaju suštinu i uslov postojanja države izložene su ozbiljnim realnim pretnjama i izazovima, naveo je Gašić i dodao da je BIA prva u državi koja ima odgovornost da ih blagovremenu prepoznaju, analiziraju i ocene.

"Ali to nije dovoljno, jer se od nas očekuje i da im se aktivno delujući naravno na jedan specifičan način suprostavimo. Ccak ni to nije dovoljno. Ovo vreme traži i da u toj utaknici neizostavno pobedimo", istakao je direktor BIA.

On je dodao da je BIA snažno iskoračila u pogledu tehničke opremljenosti, kao i stvaranja najboljih mogućih materijalnih i logističkih uslova koji doprinose poboljšanju kvaliyteta rada pripadnika.

"Obnovili smo i renovirali sve postojeće objekte i izgradili nove kapacitete dovodeći infrastrukturu Agencije na najviši nivo. Želimo da naši pripadnici imaju najsavremenije uslove za obavljanje svojih važnih i odgovornih poslova", rekao je Gašić.

foto: Kurir TV

Istakao je da je ponosan na saradnju sa MUP-om, Ministarstvom odbrane i sa pravosudnim strukturama, kao i sa ostalim državnim organima, te naveo da jedan od prioriteta Agencije ostaje dalje jačanje saardnje sa nadležnim organima unutar zemlje.

Navodeći da se danas obeležava 120 godina od osnivanja srpske civilne službe bezbednosti, Gašić je rekao da njenu tradiciju od 1899. godine u najboljem duhu nastavlja BIA, a da korene služenja otražbini služenja državi sežu dublje i pronalaze se još u Zakoniku Cara Dušana.

"Nastavljači smo i tradicije zaštitnika srpske nacije kojima su složene poslove u bezbednosnoj sferi poverovale vođe Prvog i Drugog srpskog ustanka, Karađorđe Petrović i Miloš Obrenović", podvukao je Gašić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track