POKS U SKUPŠTINI SRBIJE: Žika Gojković predložio izmene Zakona o izvršitelјima
Foto: Printscreen

Narodni poslanik

POKS U SKUPŠTINI SRBIJE: Žika Gojković predložio izmene Zakona o izvršitelјima

Društvo -

BEOGRAD - Narodni poslanik i predsednik Pokreta obnove Kralјevine Srbije (POKS), Žika Gojković, danas je predložio izmene Zakona o izvršenju i obezbeđenju kojim će se zabraniti naplata dugova za komunalije, socijalno ugroženima građanima, preko sudskih izvršitelјa.

- Tražimo da se zakon prilagodi tako da izvršitelјi ne mogu dugove da naplaćuju preko nekretnine koja je jedino prebivalište za dužnika i njegovu porodicu i tako ih ostave na ulici. Dodatno tražimo i da im se zabrani da naplaćuju dugove od građana koji imaju primanja manja od 50 hilјada dinara, odnosno 100 hilјada mesečno kumulativno kao domaćinstvo. Takođe, izmenama koje predlažemo, zabranilo bi se učešće u licitacijama za oduzetu imovinu svima koji su povezani na bilo koji način sa izvršitelјima, što bi se strogo proveravalo. Građanima se mora pružiti šansa da svoje dugove vrate na vreme i bez previsokih kamata koje im često ugrožavaju samu egzistenciju. Ovo pitanje je izvan politike. Zakoni se moraju poštovati, ali humanost i lјudskost moraju biti iznad svakog zakona - poručio je Žika Gojković.

Osim predsednika POKS, predlog su u Skupštini Srbije podržali i Milija Miletić, predsednik Ujedinjene selјačke stranke sa kojom POKS ima sporazum o saradnji, kao i nekoliko predstavnika drugih stranaka.

Kurir.rs/Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track