POČINJE ZAJEDNIČKA VOJNA VEŽBA SLOVENSKI ŠTIT 2019: Rusi u Srbiju doneli Pancir S i S-400 (VIDEO)
Foto: Ministarstvo odbrane

bojevo gađanje

POČINJE ZAJEDNIČKA VOJNA VEŽBA SLOVENSKI ŠTIT 2019: Rusi u Srbiju doneli Pancir S i S-400 (VIDEO)

Društvo -

Počinje zajednička taktička vojna vežba vojske Srbije i Rusije. Rusi sa sobom doneli protiv-vazdušni odbrambeni sistem S-400 i Pancir-S.

Zajednička vežba održava se pod nazivom "Slovenski štit 2019." i to sa bojevim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

foto: Ministarstvo odbrane

Vežba će se realizovati u rejonu aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" na Batajnici i na poligonu "Pasuljanske livade", uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protvvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su divizion S-400 i baterija Pancir-S prebačeni u Srbiju, gde će prvi put učestvovati u okviru obuke u inostranstvu, preneo je Sputnjik.

foto: Ministarstvo odbrane

Cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije i snaga vojske od izvidjanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora, kao i obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvodjenje operacije PVO.

Rukovodilac vežbe je komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO brigadni general Tiosav Janković.

foto: Ministarstvo odbrane

Osim raketnih sistema PVO koji su u sastavu Vojske Srbije, na vežbi će biti korišćeni i raketni sistemi PVO iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

(Kurir.rs/Tanjug/Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track