ČETIRI GODINE BORBE

MINISTAR DAČIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: ŽAO MI JE ŠTO JE AGONIJA DUGO TRAJALA, NA KRAJU SMO MORALI DA UKLJUČIMO I INTERPOL! Sve o detaljima vraćanja dece Slavice Burmazović u Srbiju! (KURIR TV)

Društvo -

Posle četiri godine agonije, oteta deca Slavice Burmazović su vraćena majci u Srbiju, koja ih je nešto posle 10 časova dočekala na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Deca su doputovala u Beograd avionom iz Teherana, u pratnji ambasadora Srbije u Iranu Dragana Todorovića.

Sam dolazak je organizovalo Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, a na aerodromu ih je, pored majke, dočekao i ministar Ivica Dačić.

- Žao mi je što je sve tako dugo trajalo. Prošlo je četiri godine od kad su deca od majke oteta, nisu ispoštovane presude turskih sudova, objašnjava Dačić i dodaje:

- Još pre tri godine presuda da se deca vrate majci je postala pravosnažna. Ja sam još 2016. godine sa premijerom Tirske pričao o slučaju i imali smo dogovor da se deca što pre vrate, ali onda je stigla informacija da je otac nelegalno decu odveo u Iran, kađe ministar spoljnih poslova Srbije i dodaje da se tada morao uključiti Interpol. Zatim su usledili razgovori sa iranskom diplomatijom.

- Važno je da se ta duga epopeja završila, zaključuje Dačić.

O detaljima povratka dece u Srbiju ministar Dačić je dao ekskluzivnu izjavu za Kurir TV.

Kurir.rs / (V.P- K.Dž)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja