SINIŠA MALI O ODLUCI NASTAVNO-NAUČNOG VEĆA FON: Treći put potvrđeno da doktorat nije plagijat
Foto: Sonja Spasić

Rasplet

SINIŠA MALI O ODLUCI NASTAVNO-NAUČNOG VEĆA FON: Treći put potvrđeno da doktorat nije plagijat

Društvo -

On je rekao da će prihvatiti mišljenje Nastavno-naučnog veća FON i snositi posledice za to što, kako su naveli, postoje propusti u citiranju pojedinih izvora u doktoratu

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da je odlukom Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka (FON) o njegovom doktoratu „treći put potvrđeno“ da nije plagirao sadržaj doktorske disertacije i naglašava da je cela priča o njegovom doktoratu politička.

On je rekao da će prihvatiti mišljenje Nastavno-naučnog veća FON i snositi posledice za to što, kako su naveli, postoje propusti u citiranju pojedinih izvora u doktoratu.

Na pitanje da li je sada stavljena tačka na autentičnost njegovog doktorata, Mali je rekao „ko zna šta će oni na Univerzitetu ponovo da urade“.

- Drago mi je što su potvrdili ponovo da moj doktorat nije plagijat jer znam da sam ga ja pisao, siguran sam u svoje znanje, siguran sam u ono što sam radio. Ali, evo, za neke greške koje su bile prihvatiću odgovornost i idemo dalje. Cela priča je stvar politike, sve je počelo kad sam postao gradonačelnik Beograda. Pet godina ta priča traje. Mislim da je ovo treći put da je FON potvrdio istu odluku, bile su dve ili tri stručne komisije. Opozicija, kad nema šta da kaže, spinuje i izvrće činjenice - rekao je Mali.

foto: Zorana Jevtić

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da se o pitanju ministrovog doktorata struka već izjasnila i da u stručnu analizu ne želi da ulazi, ali da je s političkog aspekta jasno da je ta tema ispolitizovana, upravo zaslugom opozicije i političkih protivnika Siniše Malog.

- Napadi su politički motivisani, napadaju ga oni koji u tu oblast nisu ni upućeni, niti su za to stručni. Ta tema je svesno ispolitizovana i nametnuta iz političkih razloga. Kad bi se krenulo u ispitivanje doktorata drugih doktora nauka, sigurno bi se uočili neki propusti, ali ti slučajevi ne bi bili ispolitizovani kao ovaj. Da Mali nije politički eksponiran, njegov doktorat ne bi privukao toliku pažnju i proveravanja - naveo je Anđelković.

Kurir.rs/ Foto: Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track