SAD JE I ZVANIČNO! STIŽE 5.000 DINARA: Skupština potvrdila isplatu jednokratne pomoći penzionerima
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

poslanici

SAD JE I ZVANIČNO! STIŽE 5.000 DINARA: Skupština potvrdila isplatu jednokratne pomoći penzionerima

Društvo -

BEOGRAD - Skupština Srbije usvojila je danas izmene finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2019. godinu, na osnovu kojih će se penzionerima u Srbiji isplatiti jednokratna pomoć od 5.000 dinara.

Pomoć penzionerima kojih u Srbiji ima više od 1,7 miliona bi, kako je ranije najavljeno, trebalo da bude isplaćena 5. novembra.

Reč je o izmenama koje se donose radi isplate novčane pomoći u iznosu od 5.000 dinara svim korisnicima penzija, privremenih naknada invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, i invalidnoj deci korisnicima privremene naknade kod Fonda.

Ukupni prihodi i primanja Fonda, odnosno rashodi i izdaci, rebalansom za 2019. utvrđeni su u iznosu od 668,14 milijardi dinara, što je za 8,04 mijarde dinara više od iznosa predviđenog Finansijskim planom Fonda za 2019. godinu.

Isplata pomoći obezbeđena je u skladu sa bilansnim mogućnostima Fonda zahvaljujući ostvarenju prihoda od doprinosa na PIO u višem iznosu od planiranih u periodu od početka godine do avgusta, kao i nižem izvršenju rashoda, pre svega po osnovu planiranih naplata po sudskim sporovima.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track