AMBASADOR TODOROVIĆ  OTKRIO KAKO SU DECA SLAVICE BURMAZOVIĆ DOPUTOVALA U SRBIJU: Nisam smeo da se usudim na tako dug put sa 2 ženska deteta pa mi je u pomoć pritekla jedna divna Iranka (FOTO, VIDEO)
Foto: Kurir TV

kraj agonije

AMBASADOR TODOROVIĆ OTKRIO KAKO SU DECA SLAVICE BURMAZOVIĆ DOPUTOVALA U SRBIJU: Nisam smeo da se usudim na tako dug put sa 2 ženska deteta pa mi je u pomoć pritekla jedna divna Iranka (FOTO, VIDEO)

Društvo -

Deca Slavice Burmazović vratila su se u Beograd posle četiri godine. Povratak troje dece u zagrljaj majke nikog nije ostavio ravnodušnim. Njih je iz Irana doveo Ambasador Srbije u toj zemlji Dragan Todorović. Ali i on je otvorio dušu i objasnio da bi put bio daleko teži da mu u pomoć nije priskočila jedna Iranka.

Četiri godine nakon otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra Ivice Dačića i ministra inostranih poslova Irana Muhameda Zarifa, deci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović. Todorović je za RTS govorio i o emocijama i teškim okolnostima slučaja. Ambasador Srbije u Iranu Dragan Todorović, koji je decu doveo u Beograd, kaže da je ovaj slučaj u njemu izazvao mnogo emocija.

- Ja nikad nisam video gospođu Burmazović, ali kao da smo se videli hiljadu puta do sada. Suze su pošle i meni i njoj. Ovaj posao je vezan za svašta nešto, mi moramo da ga uradimo. Mora da se nađe način da se nešto uradi. Mora da se proba na više načina ako ne ide samo na jedan - ispričao je Dragan Todorović.

Dodao je da je i odlazak dece iz Irana bio jednako emotivan, jer deca, naravno, vole svog oca, bez obzira što jedva čekaju da vide majku.

foto: Printscreen/Prva TV

Put iz Irana u Srbiju je, kaže, bio vrlo naporan pošto je bilo presedanja u Dohi, gde smo imali pauzu od četiri sata.

- Ja sam se sticajem teških okolosti često viđao sa decom i mogu da kažem da su to moji drugari, ali nisam smeo da se usudim na tako dug put sa dva ženska deteta bez pratnje nekog ko zna kakve bi one potrebe mogle da imaju. Da bi sve proteklo kako treba u pomoć mi je pritekla divna žena, koja je Iranka, a radi u našoj ambasadi u Teheranu, objasnio je ambasador Todorović.

Dodao je da je ta Iranka njegova kućna prijateljica u koju ima puno poverenje. Njeno prisustvo je doprinelo dase deca osećaju sigurnom, ali imao je ko i da ih zabavi na adekvatan način.

(Kurir.rs/Prva TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track