Najnovije vesti

UŽASNO! SAMOHRANE MAJKE NA METI MANIJAKA: Pošalji mi sliku gole ćerke, pa ću da je izlečim! RODITELJI, OPREZ!
Foto: Shutterstock

BOLESNO

UŽASNO! SAMOHRANE MAJKE NA METI MANIJAKA: Pošalji mi sliku gole ćerke, pa ću da je izlečim! RODITELJI, OPREZ!

Društvo

Pedofili su razvili novu metodu, na Fejsbuku sa lažnih profila vrbuju žene koje nemaju novca ili imaju bolesnu decu, nude im pomoć i traže nage slike mališana

Pedofili imaju novu metodu vrbovanja žrtvi! Ovi predatori toliko su daleko otišli u svojoj bolesnoj nameri da su im sada mete samohrane majke koje žive u teškoj materijalnoj situaciji, kao i roditelji bolesne dece!

Naime, oni prave lažne profile na Fejsbuku, predstavljaju se kao žene i pokušavaju da preko naivnih majki dođu do mališana. Na ovoj mreži isplivala je jeziva prepiska jednog predatora koji se samohranoj majci predstavio kao doktorka Dragana Jovanović, rodom iz Srbije, koja radi u Nemačkoj, nudeći finansijsku i materijalnu pomoć i tražeći od nje da mu/joj šalje sliku gole ćerke u više navrata. - Meta su mu žene samohrane majke, teškog materijalnog stanja i niskog IQ. Predator pedofil ima više ženskih profila. Molim sve da ako dobijete slične ili iste poruke da odmah prijavite policiji - stoji u upozorenju na Fejsbuku koje je podelila organizacija Ženska mreža.

foto: Kurir

Pedofil je ženi poslao poruku da poklanja garderobu za devojčice, na šta mu je ona odgovorila da bi joj značilo. Ispitivao je koliko dece ima, koliko imaju godina. Nakon što mu je rekla da ima troje dece i da devojčica ima pet godina, ispitivao ju je da li ćerkica voli da nosi kratke suknjice do gaćica i tražio sliku deteta. - Suknjice su jako lepe i kratke do gaćica - napisao je bolesnik, a majka je odgovorila:

- Mnogo bi mi značilo, muž me je ostavio kad sam bila trudna u šestom mesecu, sama sam s troje dece.

foto: Kurir

On je opet tražio sliku devojčice i rekao da je „doktorka“ i da će pomoći u svemu, majka se požalila da će dete verovatno morati na operaciju zbog tumora, kao i da muca.

- Pomoći ću ti, slikaj je sutra golu, pa mi pošalji slike da joj pogledam telo. Daću ti savete kako da joj vežbaš telo, kako da joj prirodnim putem poboljšaš cirkulaciju, jer dobra cirkulacija leči tumore. Daću ti savete kako da joj poboljšaš i govor - napisao je pedofil.

Pitao je i gde živi, s kim, a rekao je da ima brata u Beogradu koji je doktor i da će joj i on pomoći i tražio i broj telefona kako bi je taj brat navodno pozvao.

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže za Kurir da su ugroženi ljudi uvek latentna žrtva, tj. meta prevaranata i pedofila. - Svi nude neku pomoć, a zapravo će pokušati da ih radno ili seksualno eksploatišu. Pokušavaju da nađu budale, naivne ljude, da ih prevare. Treba apelovati na majke da ne budu naivne i da se ne upuštaju u bilo kakve razgovore sa tzv. pomagačima, kao i da sve sumnjivo odmah prijave policiji jer, u suprotnom, može biti veoma opasno. Nikako ne treba da šalju slike dece, niti da otkrivaju gde žive i broj telefona - upozorava Nikolić.

SAVETI ZA DECU I RODITELJE

- Ne prihvatati za prijatelje nepoznate osobe i ne stupati u komunikaciju s njima

- Ukoliko i prihvatite prijateljstvo, budite obazrivi šta delite s tim osobama

- Ukoliko ta osoba počne da zadire u intimu ili stvara neprijatna osećanja, odmah prekinuti kontakt i prijavite policiji

- Nikako ne objavljivati javno svoje lične podatke kao što su adresa, broj telefona, škola koju pohađa dete

- Fotografije koje se objavljuju moraju da budu zaključane, nikako javno dostupne

Kurir.rs/Mina Branković  Foto: Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...