SUDBINA

PACOVI MU POJELI NOS: Novi život dečaka kog je spasao Kurir (VIDEO)

Društvo -

Muhamed Muja imao je 10 godina kada je sa majkom došao u našu redakciju i zamolio za pomoć

O stravičnoj sudbini dečaka Muhameda Muje (10) iz Beograda, koga su kao bebu osakatili pacovi koji su mu pojeli nos, Kurir je pisao pre osam godina, a zatim i pokrenuo akciju koja je rezultirala uspešnom operacijom u Kliničkom centru.

On danas ima 18 godina, a o užasnom događaju koji ga je obeležio, a potom i susretu sa redakcijom Kurira, koja mu je promenila život, ovaj mladić će govoriti u emisiji „Šta bi posle - Flešbek“, autora i voditelja Slavka Beleslina, koja će se emitovati danas od 22 sata na RTS.

foto: Kurir

Muhamed Muja imao je 10 godina kada je sa majkom došao u našu redakciju i zamolio za pomoć. Reporteri su tada pred sobom videli dečaka koji nije imao nos jer su mu ga odgrizli pacovi dok je još bio beba. Mališan je živeo je u romskom naselju u Višnjičkoj banji sa roditeljima, gde su ga napali pacovi i besumučno grizli po nosu, rukama, obrazima...

Mališan nije mogao dobro da diše, a zbog fizičkog izgleda nije imao normalno detinjstvo. Operacija nije dolazila u obzir do desete godine, ali i tada je trebalo da se za tu operaciju sakupi oko 2.000 evra. Kurir je tada objavio priču o dečaku i pokrenuo akciju, koja je rezultirala uspešnom operacijom u Kliničkom centru.

Kurir.rs/J. R. Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track