Najnovije vesti

OVO IM JE BILO ZAJEDNIČKO: Nebojšu Glogovca i Mihajla Sporića povezuje jedan dirljiv trenutak iz 2016. godine! POTRESNO (VIDEO)
Foto: Printscreen Matematička gimnazija, Dado Đilas

tuga

OVO IM JE BILO ZAJEDNIČKO: Nebojšu Glogovca i Mihajla Sporića povezuje jedan dirljiv trenutak iz 2016. godine! POTRESNO (VIDEO)

Društvo

Mladi srpski fizičar Mihajlo Sporić (21) preminuo je nakon dvogodišenje borbe s karcinomom pluća u noći između četvrtka i petka, a glumac Nebojša Glogovac napustio nas je prošle godine.

Inače, njih dvojicu vezuje jedan dirljiv trenutak iz 2016. godine. Naime, Nebojšu Glogovca i Mihajla Sporića vezivala je jedna predivna stvar kada je sve bilo potpuni drugalije. Njih dvojica su se zajedno našli u jednom prilogu posvećenom ličnostima koje su obeležile tu godinu.

Glogovac i Sporić su tada izdvojeni kao ličnosti godine u Srbiji, a na listi su bili i Arno Gujon, francuski humanitarac koji pomaže srpskoj deci na Kosovu i zlatni olimpijac Davor Štefanek.

Za Glogovca je ta godina bila zapamćena po ulogama u predstavi Hamlet, filmu Ustav republike Hrvatske i seriji Ubice moga oca. Te godine je glumac postao i ponosni otac ćerkice Sunčice.

Mladi fizičar Mihajlo Sporić, tada maturant Matematičke gimnazije, koji je osvojio zlato na međunarodnoj olimpijadi iz fizike, a iste godine osvojio je još dva zlata na takmičenjima iz fizike, kao i medalje na takmičenjima iz astronomije i astrofizike.

Podsetimo, Milena Glogovac, majka glumca Nebojše Glogovca umrla je u petak, 8. novembra, u svojoj 74. godini.

(Kurir.rs/Blic)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...