Najnovije vesti

ILIJU SU PRETUKLI U CENTRU GRADA ZBOG LJUBIČASTE TORBE, A SADA SE OGLASIO I STAVIO TAČKU NA SLUČAJ: Otkrio da neće tužiti napadače, a EVO I ZAŠTO!
Foto: Printscreen/Facebook

oprostio!

ILIJU SU PRETUKLI U CENTRU GRADA ZBOG LJUBIČASTE TORBE, A SADA SE OGLASIO I STAVIO TAČKU NA SLUČAJ: Otkrio da neće tužiti napadače, a EVO I ZAŠTO!

Društvo

Muškarac koji je napadnut u centru Beograda, jer su dva mladića pomislila da je gej opredeljenja, zbog ljubičaste torbe koju je nosio, oglasio se saopštenjem za javnost, rekavši da je slučaj završio vansudskim mirenjem.

"U vezi napada u kome su mi nanete teške telesne povrede, a koji je izazvao veliku medijsku pažnju, obaveštavam da su vinovnici incidenta i njihove porodice samoinicijativno stupili u kontakt sa mnom, uputili najdublje izvinjenje, kako zbog napada i nanošenja povreda, tako i zbog izrečenih uvreda, koje po njihovim rečima ne odražavaju prave stavove njih i njihovih porodica prema LGBT populaciji. U razgovoru su učinili nespornim da su uvrede izrečene u afektu i da ni na koji način ne odražavaju homofobične stavove, jer je do tuče došlo sticajem nesrećnih okolnosti zbog nesporazuma oko čekanja reda u piceriji, a uvrede su izrečene bez namere da se vređa bilo čija seksualna orijentacija, posebno što oni među svojim prijateljima imaju pripadnike LGBT populacije" - piše Ilija Vučević u svom saopštenju.

On naglašava da je puno poverenje poklonio njihovim tvrdnjama da se iskreno kaju i da ne beže od svoje odgovornosti jer je u međuvremenu saznao da su se oni sami prijavili policiji koja u tom momentu nije znala njihov identitet, kao i da su oni njega prvi kontaktirali sa željom da učine sve kako bi ublažili posledice ovog incidenta.

"Takođe, ponuđena je i sa moje stane je prihvaćena vansudska nagodba kojom je nadoknađena sva materijalna i nematerijalna šteta naneta mojoj supruzi i meni. Vinovnici incidenta i njihove porodice najiskrenije žale zbog uznemirenja koje je incident izazvao i daju najčvršće obećanje da će prihvatiti priliku i oprost koji su im pruženi. Kao žrtva ovog sukoba, prihvatam pruženu ruku i opraštam napadačima, pre svega jer verujem da je život pred njima pošto se radi o mladim ljudima koji do sada nisu imali sukobe sa zakonom, a svoje iskreno kajanje pokazali su svojim postupcima a ne samo rečima" - saopštio je on.

Da podsetimo, incident se dogodio u piceriji kod Trga republike, a mladićima je navodno smetala ljubičasta torba za psa, koju je Ilija nosio, dok ga je žena čekala ispred.

Vređali su ga homofobičnim uvredama, a na kraju i tukli.

Kurir.rs

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...