RODITELJI ČEKAJU DOZVOLU ZA PRENOS TELA: Komemoracija studentu Mihajlu Sporiću u Matematičkoj gimnaziji
Foto: Privatna Arhiva

Saznajemo

RODITELJI ČEKAJU DOZVOLU ZA PRENOS TELA: Komemoracija studentu Mihajlu Sporiću u Matematičkoj gimnaziji

Društvo -

Kada Mihajlovi roditelji prikupe sve neophodne papire koje Velika Britanija zahteva, njegovo telo biće preneto u Srbiju, a potom i sahranjeno

Telo studenta fizike Mihajla Sporića (22), koji je preminuo nakon dvogodišnje borbe s rakom pluća, još nije dopremljeno iz Velike Britanije usled komplikovane procedure, zbog čega ni datum sahrane nije utvrđen, rekao je za Kurir bivši direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović.

On je naveo da će u Matematičkoj gimnaziji, nekadašnjoj Sporićevoj srednjoj školi, biti održana komemoracija jer je u dogovoru s roditeljima odlučeno da je to najbolji način da se Mihajlovi profesori i prijatelji oproste od njega.

- Kada Mihajlovi roditelji prikupe sve neophodne papire koje Velika Britanija zahteva, njegovo telo biće preneto u Srbiju, a potom i sahranjeno. Nisam siguran da će to biti do kraja ove nedelje - rekao je Ognjanović i dodao da će datum komemoracije biti istaknut na sajtu škole.

Inače, zastava Triniti koledža iz Kembridža, gde je Sporić studirao, spuštena je na pola koplja u čast mladog srpskog fizičara, preneo je RTS. Komemoracija povodom Mihajlove smrti održaće se u kapeli Triniti koledža, saopštila je ta ustanova uz ocenu da je „Mihajlo dao znatan doprinos akademskom životu i svima će nam nedostajati“.

Mihajlova nekadašnja mentorka, profesorka Ketrin Barnard, rekla je da je Mihajlo svoje studije pohađao tiho i skromno:

- Bio je briljantan student koji je znao kako se uči i napreduje. Voleo je Triniti i živeo punim plućima. Bio je drag i velikodušan. Izgubili smo nekoga veoma posebnog.

Kurir.rs/ M. V. Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track