Najnovije vesti

TUGA U BORČI! BLIZANCI IZGUBILI OCA, SADA TRPE VRŠNJAČKO NASILJE: Maltretiraju ih jer nemaju para za užinu! Školski drug jednog napao, nesrećni dečak doživeo šok i nedeljama je u bolnici! Ali, direktor ima opravdanje (FOTO)
Foto: Shutterstock, Aleksandar Jovanović

strašno

TUGA U BORČI! BLIZANCI IZGUBILI OCA, SADA TRPE VRŠNJAČKO NASILJE: Maltretiraju ih jer nemaju para za užinu! Školski drug jednog napao, nesrećni dečak doživeo šok i nedeljama je u bolnici! Ali, direktor ima opravdanje (FOTO)

Društvo

Dečaci blizanaci iz OŠ "Stevan Sremac" u Borči pre dve godine ostali su bez oca. Oni od tada često nisu imali ni za užinu, pa su toliko smršali da i sad za njih mnogi kažu da su neuhranjeni.

Kako neki roditelji pričaju, spremačice su prve primetile da dečaci ništa ne jedu dok su u školi, pa su im one kupovale užinu. Jedan blizanac se u međuvremenu teško razboleo - dobio je dijabetes.

Međutim, pitanje je da li bi se i kada uopšte saznalo za njihovu tužnu sudbinu da se dečaci odjednom nisu našli u priči o vršnjačkom nasilju.

Na Fejsbuku se pojavio post o njihovom teškom životu, o tome kako su povučeni i kako zbog toga često doživljavaju uvrede i huškanja od strane svojih drugara.

foto: Printscreen/Facebook

- Pre par nedelja za vreme odmora jedan od braće blizanaca je mirno i sam pojeo užinu u školskom dvorištu i krenuo da uđe u školu da se vrati u svoju učionicu. Drugari su počeli da ga zadirkuju i jedan od drugara iz odeljenja je gurnuo ulazna vrata. Staklo na vratima je puklo i palo je na dečaka. On je tada doživeo napad panike i stres. Dete je već dve nedelje u bolnici. O njemu niko u školi ne priča, drugove baš briga, razrednog isto. Ako pitate direktora šta je se detetom reći će vam da je primljen u bolnicu zbog visokog šećera koji iznosi 30. To je tačno, ali dete je usled šoka i iživljavanja svojih vršnjaka zapalo u krizu, navodi se u ovom postu.

Direktor škole Nikola Ostojić zgrožen je ovim postom i tvrdi da situacija uopšte nije takva kako je tu opisana. Kako on kaže, tačno je da dečaci žive teško, ali navodi da im škola pomaže i da nipošto nisu žrtve vršnjačkog nasilja.

- Incident se jeste dogodio. Nije reč o drugaru iz njegovog odeljenja. Dečak iz drugog odeljenja je hteo da ga uplaši i slučajno razbio staklo na vratima. Zbog toga je protiv njega pokrenut disciplinski postupak. Majka tog dečaka se javila i kupila nove naočare povređenom blizancu. On je u bolnici završio zbog šećera, koji mu je bio visok i pre toga, a ne zbog onoga što se desilo. Brat i on su mnogo dobra deca, lepo se druže u odeljenju i nisu žrtve nasilja, kaže direktor.

foto: Printscreen/Google Maps

On dodaje i da je škola odavno obezbedila blizancima užinu u okviru pekare koja se nalazi u blizini, a učenički parlament je odlučio da organizuje humanitarni turnir za braću.

Među roditeljima se pak može čuti da o dečacima dugo niko u školi nije brinuo. Iako direktor poriče da su tetkice jedno vreme kupovale hranu za jadnu decu, roditelji tvrde da je to istina.

- Sramota je da deca gladuju, a da samo tetkice to primete i pomognu. Ako ništa drugo, bar ih je ovaj slučaj nasilja osvestio, pa su obratili pažnju. Dečak koji je ležao u bolnici ići će u banju na oporavak i nadamo se da će mu posle svega biti bolje u školi, kaže jedan od roditelja.

(Kurir.rs/Telegraf/M. Leskovac)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...