Najnovije vesti

VELIKA AKCIJA ZASADI DRVO: Adria Media Group, dm drogerie markt i partneri: Zasađeno 51.256 stabala! (KURIR TV)
Foto: Kurir

Finale Četvoromesečne kampanje

VELIKA AKCIJA ZASADI DRVO: Adria Media Group, dm drogerie markt i partneri: Zasađeno 51.256 stabala! (KURIR TV)

Društvo

Krećemo! Danas ćemo zasaditi preko 50.000 stabala na čak 34 lokacije širom Srbije, sa više hiljada volontera koji su se prijavili u okviru akcije Zasadi drvo.

14.59 - U Boljevcima zasađeno 4.000 stabala poljskog jasena, za nekoliko godina ćemo moći deci da pokažemo plodove svog rada. Nekoliko stotina volontera je samo ovde vratilo bar malo prirodi ono što nam je dala.

14.45 - Iz Boljevca, Saša Stamatović, v.d. direktora Uprava za šume: Veoma smo zadovoljni ovom akcijom, ovo je promocija sektora šumarstva. Osim što smo sadili drveće, obučili smo i nekoliko stotina ljudi, koji mogu da obučavaju druge kako da zasade drvo.

foto: Kurir TV

14.39 - Iz Loznice, Nataša Banković, JP "Srbijašume": Volonteri su zaista lako obavili veoma zahtevan posao. Samo je volja potrebna da bi neko zasadio jedno drvo.

foto: Kurir TV

14.19 - Muralista Artez Andrej Žikić Artez, umetnik: Akija zasadi drvo me je inspirisala. Ovo je prvi digitalno dokumentovani mural.

14.10 - Iz Boljevaca, Igor Žeželj, Ana Aleksić i Predrag Petrović, menadžment projekta: Nije jednostavno zasaditi drvo, ali smo uspeli da zasadimo četiri do sada. Timski rad je najbitniji. Optimistični smo kada je ovaj projekat u pitanju. 

1 / 30 Foto: Dado Đilas

13.52 - Pokret Gorana Srbije na Ušću: Juče deca sadila više vrsta drveća u Beogradu

13.48 - Iz Boljevaca, Svetlana Jovanović Mitić, marketing menadžer DM: Tu sam sa decom i suprugom, mi prvi treba da podstičemo ozelenjavanje Srbije, čišćenje Srbije, a onda možemo da uživamo. Svaka kompanija bi trebalo da bude društveno odgovorna. Moja porodica i ja smo danas zasadili više stabala i zadovoljni smo.

foto: Kurir TV

13.35 - Volonteri iz Odžaka: Glavni motiv je ljubav prema prirodi, a onda i svest o tome koliko je važno omogućiti pre svega sebi disanje kiseonika. Kada bi bilo više ovakvih organizovanih akcija mogli bi se ljudi lakše povezati sa prirodom.

1 / 3 Foto: Kurir TV

13.26 - Volonteri iz Boljevaca: Sjajna akcija i velika pohvala za Adria Media Grupu, ovo je veliki doprinos za planetu. Zainteresovanost za akciju je ogromna i to nas je iznenadilo.

foto: Kurir TV

13.15 - Botanička Bašta "Jevremovac" slavi 130 godina postojanja.

1 / 11 Foto: Zorana Jevtić

13.11 - Volonteri Adria Media Group sade drveće i kažu da se dobro osećaju: Ponosni smo da smo deo ovog velikog projekta. Naučili smo da je pažljiva sadnja jako važna.

12.55 - Iz Loznice: Nataša Banković: U podnožju planine Cer volonteri sade oko 2.500 sadnica, zahtevan posao. Dobiće ovim i znanje i iskustvo koje će im trebati kasnije u životu. Sadi se još i u Valjevu 1.700 sadnica javora.

1 / 4 Foto: Kurir

12.38 - Iz Odžaka, sagovornik Predrag Stanković iz Vojvodinašuma: Ovde se radi setva hrasta lužnjaka. Plan je da se zasadi setva žira u količini od 750 kg, a crnog bora će se zasaditi u velikoj količini. Pošumljavanje se radi na još

dve lokacije.

foto: Kurir TV

12.23 - Boris Ivanović, JP "Srbijašume": Mora se voditi računa o svakoj sadnici, jer to drvo može nastaviti da živi. U Boljevcima se sadi poljski jasen, a na drugim lokacijama se biraju vrste u odnosu na nadmorsku visinu. Energija i voljni momenat volontera je zapanjujući, tu su i deca sa roditeljima. Mislim da su shvatili suštinu.

foto: Kurir TV

12.15 - Kako se sadi crveni hrast

12.01 - Uživo pratite emisiju iz studija

1 / 19 Foto: Dado Đilas

12.00 - Zasadi drvo, volonteri u akciji!

Akciju su pokrenuli Adria Media Group i "dm drogerie markt", zajedno sa institucionalnim partnerima Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava šume, JP "Srbijašume", JP "Vojvodinašume", Pokretom Gorana Srbije i Privrednom komorom Srbije i Botaničkom baštom "Jevremovac" i danas će zajedno sa građanima volonterima postaviti svojevrstan rekord jer ovakve masovne radne akcije pošumljavanja još nije bilo kod nas.

1 / 36 Foto: Nemanja Nikolić

10.45 - U Boljevcima je najprisutnije dobro raspoloženje jer volonteri veruju u značaj onoga što rade. Kabanice, rukavice i druga oprema je tu, pa može hrabro da se korača ka odredištu gde će živeti nova stabla.

10.30 - Spremni smo da učinimo ono što je do nas kako bi Srbija "lepše disala".

10.15 - Volonteri su stigli na današnja "radna mesta" na lokacije u Boljevcima, Loznici i Subotici.

Četvoromesečna kampanja je prethodila velikoj sadnji sa ciljem da edukujemo javnost i podignemo svest o značaju šuma koje su jedan od najvažnijih faktora očuvanja životne sredine za buduće generacije.

A danas nas pratite uživo u emisiji Zasadi drvo na kurir.rs, kurir facebook i youtube.

1 / 16 Foto: Zorana Jevtić

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...