Najnovije vesti

NEZAPAMĆENI SKANDAL U OSNOVNOJ ŠKOLI U LESKOVCU: Pomahnitala majka upala u učionicu i napala 6 učenika! Grebala decu, jednom umalo polomila nos
Foto: Profimedia

oglasio se i direktor

NEZAPAMĆENI SKANDAL U OSNOVNOJ ŠKOLI U LESKOVCU: Pomahnitala majka upala u učionicu i napala 6 učenika! Grebala decu, jednom umalo polomila nos

Društvo

Lidija Ž, majka učenice šestog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Leskovcu, upala je u učionicu i povredila šestoro daka.

Petoro učenika je izgrebala, a jednom dečaku umalo je polomila nos kada ga je udarila pesnicom. Ona je napala decu tvrdeći da celo odeljenje maltretira njenu ćerku.

Incident se dogodio u petak, 15. novembra, na malom odmoru, negde posle 16 sati. Da se incident dogodio, pored roditelja, potvrdio je i portparol PU Leskovac Boban Zdravković, koji je rekao da je majka priveđena, a da ćе Osnovno tužilaštvo u Leskovcu danas doneti odluku o pokretanju istrage.

Prema saznanjima roditelja, majka je najpre obavila razgovor sa razrednim starešinom tog odeljenja žaleći se što sva deca maltretiraju njenu ćerku. Razredni je pažljivo saslušao majku učenice, obećao da će ispitati situaciju, pa se činilo da će se sve na tome završiti. Međutim, nije.

- Odmah zatim ušla je u odeljenje od 20 učenika, vikala i vređala decu, a one najbliže krenula je da udara. U tom napadu, dok su sva izbezumljena deca vrištala, izgrebala je petoro dečaka i devojčica, a šestog dečaka udarila je pesnicom po nosu. Malo je falilo da mu nos bude polomljen - kaže jedan od roditelja, koji je ranije došao u školu i čekao da počne roditeljski sastanak.

- Ko zna kako bi se sve završilo da u pomoć nije priskočilo osoblje škole, koje je čulo galamu i vrisku. Čim je počela na hodniku da viče, prišao joj je dežurni na- stavnik, za njim i tetkica i pokušavali su da je smire. Međutim, ona je kao metak uletela u odeljenje. Bukvalno su se borili njom, ali je imala neverovatnu snagu, pa im se otrgla i tako povredila decu - objašnjava sagovornik, koji je tražio da bude anoniman.

Sve je trajalo desetak minuta i za to vreme nastava je bila prekinuta u celoj školi, budući da su i učenici iz drugih odeljenja, čuvši galamu, izleteli iz klupa i prisustvovali nemiloj sceni. Kada je "obavila posao", majka je svoje dete uzela za ruku i mirno izašla iz škole.

Kako se saznaje, roditelji su tražili da se slučaj prijavi policiji, koja je odmah došla u školu, posle čega su deca odvedena u Urgentni centar Opšte bolnice Leskovac, gde su im sanirane povrede i izdata lekarska uverenja.

- Moje dete je izgrebano po licu, ali je opasnije od toga što je pretrpelo strašan šok, pa se supruga i ja trudimo da ga nekako smirimo s obzirom na to da je prošle noći imalo košmare - priča roditelj jednog od šestoro povređenih učenika.

Direktor: Žena se šest godina žali

Prema nezvaničnim informacijama, ista majka se šest godina u školi žali da njenu devojčicu maltretiraju druga deca, te da je uvek sprovođena neka vrsta istrage i uvek konstatovano da su žalbe neosnovane.

- Niko nije mogao da pretpostavi da će se ovako nešto desiti, jer ni mi, ni bilo koja škola ne možemo da zabranimo roditeljima da uđu u školu svoje dece. Duboko saosećam s roditeljima i sa decom koja su pretrpela nasilje - kaže direktor škole Predrag Zdravković.

(Kurir.rs/Informer/D.M.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...