NAKON PISANJA KURIRA O PORODICI BOŽINOVIĆ IZ ALUNA: Opština Kladovo  platila dug za struju
Foto: Kurir

Humano

NAKON PISANJA KURIRA O PORODICI BOŽINOVIĆ IZ ALUNA: Opština Kladovo platila dug za struju

Društvo -

Nakon pisanja Kurira o porodici Božinović iz kladovskog sela Alun, koja sa četvoro dece živi u neverovatnom siromaštvu, opština Kladovo im je platila struju, a meštani sakupljaju novac za pomoć.

Opština Kladovo je juče ujutru prebacila 65.000 dinara Centru za socijalni rad za dug za struju porodice Božinović. Božinovići kažu da je opština ranije odbijala da im pomogne. U međuvremenu je dug za struju porastao za 3.000 dinara, koje su prijatelji porodice nesebično dodali.

foto: Kurir

Porodica Božinović ne može da veruje kolika ih je sreća snašla, a Ljubiša uzbuđenim tonom kaže: - Ovo nisam ni sanjao, zahvalan sam svim ljudima koji nam pomažu i saosećaju sa nama. Zahvalan sam Tomasu Marinkoviću, koji mi pomaže kao rođenom bratu. Rekao sam deci da će nam uključiti struju, a oni samo što nisu zaplakali od sreće. Još jednom hvala svima i želim da svi koji su u sličnoj situaciji kao mi dobiju pomoć - kazao je Ljubiša za Kurir.

Ukoliko možete i hoćete da pomognete porodici Božinović i pošaljete im nešto, njihova adresa je: Ljubiša Božinović, Brza Palanka, 19323 Alun

Nakon što su čuli za muke ove porodice, meštani Kladova su odlučili da prikupljaju pomoć, koju ostavljaju kod Saše Isidorovića Vulsa, koji drži tehnički pregled. - Cilj meštana je da pomognu svoj ugroženoj deci, počeli smo pre nekoliko dana da skupljamo novac i dosad smo skupili oko 100.000 dinara, a akcija prikupljanja i dalje traje. Meštani mogu doneti namirnice, odeću, šta imaju. Planiramo da ovim novcem kupimo veš-mašinu i kompjuter dečacima koji ga toliko žele i šta im još bude potrebno. Uporedo ćemo pomagati materijalno ugroženoj deci iz okolnih sela - kaže Saša Isidorović.

Ljubišin prijatelj Tomas Marinković ga je u ponedeljak kolima odveza u Kladovo kako bi otvorio tekući račun, pošto je veliki odziv ljudi koji žele da pomognu. Međutim, u banci su im kazali da je to nemoguće, pošto je Ljubišina lična karta delimično polomljena i ne može da se očita broj, pa su otišli da predaju sva dokumenta za ličnu kartu. Ona će biti gotova u petak i tada će biti otvoren račun.

Željni svega KOMPJUTER KAO SVEMIRSKI BROD

Porodica je čula da meštani Kladova skupljaju novac za njih i veoma su zahvalni. - To su divni ljudi. Kada sam kazao deci da će im stići kompjuter, počeli da skaču i vrište od sreće. Za njih je to kao da će dobiti svemirski brod. Nikad mi nije palo na pamet da će dobiti tako skupocenu stvar, koja je za našu porodicu bila nedostižna - kaže Ljubiša.

Kurir.rs/ Suzana Božinović Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track