STRAVIČNO ČETVRTACI ZLOSTAVLJALI VRŠNJAKA? Skinuli ga golog, boli ga olovkama, i uradili nešto još gore! U školi ćute!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

horor u beloj crkvi

STRAVIČNO ČETVRTACI ZLOSTAVLJALI VRŠNJAKA? Skinuli ga golog, boli ga olovkama, i uradili nešto još gore! U školi ćute!

Društvo -

Stravičan slučaj nasilja desio se navodno protekle nedelje u jednoj osnovnoj školi u Beloj Crkvi, kada je grupa učenika četvrtog razreda teško zlostavljanja vršnjaka. Za ovaj događaj još nema zvanične potvrde, ali se tim povodom vode rasprave na društvenim mrežama, a nezvanično je za sutra najavljen i protest roditelja ispred škole.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Kako se navodi na portalu Pančevo city, o užasnom slučaju zlostavljanja učenika četvretog razreda jedne osnovne škole u Beloj Crkvi su obavešteni od strane roditelja. Prema nepotvrđenim informacijama, dečaka su navodno u pauzi nastave drugovi skinuli golog i položili ga na sto. Zatim su ga ubadali pisaljkama po telu i gurali mu olovku u čmar. Po tvrđama roditelja, učenik koji je komandovao brutalnim iživljavanjem, naredio je, potom, dečaku da se okrene licem prema zidu, i tražio od drugog đaka da ga „p..a”.

Roditelji jedne od devojčica učenica navedenog odeljenja su o slučaju saznali kada su najpre primetili njeno čudno ponašanje a zatim obavili razgovor s njom. Na nagovaranje majke da kaže šta je tišti ona je odgovorila da ne sme da kaže, jer je učiteljica rekla da je to „tajna”, a da će dečak, inspirator nasilja, biti kažnjen jedinicom iz vladanja. Devojčica je takođe rekla, kako se navodi u tekstu, da su po njegovim uputstvima vođe nasilja, pet-šest dečaka opkolilo žrtvu, skinulo mu pantalone i gaće i počelo sa opisanim iživljavanjem.

Kako se dalje navodi u tekstu, redakcija portala je u četvrtak, 21. novembra, pozvala telefonom direktora škole, ali se javila pedagoškinja. Na pitanje da li zna za za događaj rekla je da je odgovor u nadležnosti direktora, koji je tada prema njenim rečima bio zauzet nadgledanjem radova na uređenju fasade i nije mogao da se javi. Škola je, naime, dobila sto hiljada dolara od Norveške za te namene, kao i celokupnu opremu za računarski kabinet. Na pitanje da li će sa direktorom moći da se razgovara sutra, odgovorila je da će direktor biti na službenom putu u Beogradu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Sledećeg dana, u petak 22. novembra informaciju da je direktor na putu potvrdila je sekretarka škole, koja je od novinara portala tražila broj mobilnog telefona uz obećanje da će se direktor javiti u toku radnog vremena.

Opštinska prosvetna inspektorka izjavila je da nema saznanja o tvrdnjama roditelja i dodala da nema potvrdu iz škole da se vršnjačko nasilje dogodilo, ali da, kako je rekla, ne sumnja da će školska uprava sigurno reagovati „po zakonu” i da će proveriti šta se, zapravo, dogodilo.

Roditelji spremaju protest

Uprkos tome što još nema zvanične potvrde, da se nešto zaista dogodilo svedoči i najava protesta, koja je objavljena na jednom lokalnom sajtu, gde je objavljeno obaveštenje da je sutra, u ponedeljak u 12 časova ispred škole zakazan protest protiv nasilja i zataškavanja.

Na tom sajtu je takođe navedeno da postoji i snimak celog događaja, ali da je on morao biti skinut posle prijave da se radi o scenama nasilja nad maloletnim licima.

(Kurir.rs/Pancevocity)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track