OSVETA NEBOJŠE ŠARANOVIĆA: Prestao da kupuje, pala cena Kraša za čak 33 odsto!
Mutne radnje... „Kraš“, Foto: EPA/Antonio Bat

Posledice: SURVALA SE VREDNOST AKCIJA NA BERZI

OSVETA NEBOJŠE ŠARANOVIĆA: Prestao da kupuje, pala cena Kraša za čak 33 odsto!

Društvo -

Nakon što su radnici hrvatskog konditora odbili da akcije prodaju srpskom biznismenu, njihova vrednost pala za 32,38 odsto

Prvog radnog dana na Zagrebačkoj berzi, nakon što je u subotu odlučeno da će radnici „Kraša“ svoje akcije prodati Mesnoj industriji „Braća Pivac“ umesto kompaniji „Kapa star limited“ srpskog biznismena Nebojše Šaranovića, cena deonica ovog konditora drastično se strmoglavila!

U jednom trenutku pala je na 710 kuna (95,4 evra), što je čak 32,38 odsto u odnosu na petak, kada je vrednost akcija „Kraš“ iznosila 1.000 kuna, odnosno 134,4 evra.

Ostao manjinski  akcionar... Nebojša Šaranović
Ostao manjinski akcionar... Nebojša Šaranovićfoto: Twitter

Ovaj nagli pad vrednosti akcija „Kraša“ usledio je nakon što se Šaranović očigledno povukao iz kupovine pošto je više od dva meseca svojim kupovnim nalozima održavao cenu „Kraša“ iznad 1.000 kuna (134,4 evra).

Podsetimo, uprkos tome što je „Kraš ESOP“ imao na stolu ponudu Šaranovićeve kompanije „Kapa star limited“, u kojoj se nudila cena od oko 1.070 kuna (143 evra) po akciji, i što je cena na Zagrebačkoj berzi bila oko 1.050 kuna (141 evro), radnici su odlučili da prihvate ponudu MI „Braća Pivac“ od oko 861 kune (115,7 evra), uz garanciju zadržavanja proizvodnje na postojećim lokacijama, kao i sadašnjih uslova za radnike, čak i u slučaju dalje prodaje deonica.

Na taj način je MI „Braća Pivac“ ojačala poziciju najvećeg pojedinačnog akcionara sa udelom od 49,18 odsto u „Krašu“, dok su, s druge stane, radnici ispali iz igre što se tiče vlasničke strukture. Nebojša Šaranović je, posle odluke radnika da akcije prodaju MI „Braća Pivac“, izjavio da je spreman da bude manjinski akcionar, ali posle jučerašnjeg sunovrata očigledno je da je obustavio kupovinu.

Kurir.rs/ S. T. Foto: EPA/Antonio Bat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track