Najnovije vesti

U LESKOVCU MONTAŽNI WC KOŠTA 45.000 EVRA! Za toalet izdvojeno kao za STAN OD 40 KVADRATA U BEOGRADU!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

mora da rade rebalans budžeta

U LESKOVCU MONTAŽNI WC KOŠTA 45.000 EVRA! Za toalet izdvojeno kao za STAN OD 40 KVADRATA U BEOGRADU!

Društvo

Gradsko veće Leskovca nedavno je donelo odluku da se za nabavku montažnog javnog toaleta izdvoji čak 4,8 miliona dinara, odnosno blizu 45.000 evra, zbog čega je morao da se uradi i rebalans budžeta.

Ako je suditi po sumi za ove potrebe, a za koju bi se mogao kupiti jedan stan od 40 kvadrata u Beogradu, Leskovčani očekuju da je njihov gradonačelnik Goran Cvetanović rešio da im obezbedi luksuzan objekat i ugodan boravak u prostorijama u koje i "car ide peške".

To, međutim, nije tačno jer su gradski odbornici dali saglasnost za montažni toalet, treći u tom gradu. Za dva postojeća iz gradskog budžeta je izdvojen novac za održavanje, iako je jedan od njih, koji se nalazi u sklopu objekta "Safari" u gradskom parku, stalno zaključan, dok drugi u centru radi samo od 7 do 15 sati.

Koje će radno vreme biti ovog trećeg, neizvesno je, ali ono što jeste to je da ova investicija nije bila obuhvaćena budžetom za 2019, već je tek pred kraj godine uvrštena kao prioritetna, zbog čega je i rađen rebalans.

Naš izvor iz gradske uprave tvrdi da ima indicija da oko ovog javnog toaleta mnogo štošta smrdi na pljačku gradske kase.

- Neverovatno je da se u poslednjem kvartalu 2019. kao prioritetna investicija stavlja javni montažni toalet i da se zbog nje radi rebalans budžeta. Još neverovatnije je da on košta 4,8 miliona dinara, 800.000 dinara više nego što je planirano da se izdvoji za izgradnju saobraćajnice između ulica Babičkog odreda i Masarikovog trga. Naime, ta investicija košta četiri miliona dinara dok rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Branka Radićevića samo 1,6 miliona dinara. Očigledno je reč o još jednom u nizu prenaduvanih poslova od koje će korist imati svita gradonačelnika Cvetanovića i privilegovani investitor kome će se dati ovaj posao. Ako je suditi po ceni, Leskovčani će svoje fiziološke potrebe obavljati u zlatnom prostoru. Za te pare su mogla dva stana u Leskovcu da se izgrade za lekare ili profesore, koji sve više napuštaju grad - navodi naš sagovornik.

Iz kabineta gradonačelnika Leskovca kažu da rebalans budžeta nije rađen samo zbog izgradnje javnog toaleta već i za još neke investicije, i to po nalogu DRI.

- To je rekonstrukcija Rudarske ulice, izgradnja česme i uređenje površine u Dubočici 2, uređenje saobraćajnice u Predejanu, rekonstrukcija vodovodne mreže u ulicama Sime Pogačerevića i Branka Radičevića. Što se tiče montažnog javnog toaleta, procenjena vrednost od 4,8 miliona dinara je dobijena na osnovu tržišnih vrednosti. Nakon izrade idejnog rešenja, predloženo je da se izgradi javni toalet, pa će se u okviru procenjene vrednosti izvesti radovi na izgradnji dva objekta sa po dve jedinice, oba prilagođena i osobama sa posebnim potrebama - kažu u kabinetu gradonačelnika.

Kurir.rs/Blic/Slađana Vukašinović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...