MINISTAR STEFANOVIĆ: Srpski i kineski specijalci obučeni za najteže zadatke (FOTO)
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

pokazna vežba u smederevu

MINISTAR STEFANOVIĆ: Srpski i kineski specijalci obučeni za najteže zadatke (FOTO)

Društvo -

Srbija i Kina imaju odličnu saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i narko kriminala, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da saradnju dve zemlje u oblasti bezbednosti treba jačati i produbiti.

Stefanović je, posle zajedničke vežbe pripadnika specijalnih jedinica MUP-a Srbije i kineskog Ministarstva javne bezbednosti, rekao da je Kina naš strateški partner i bratska zemlja i da pripadnici bezbednosti dve zemlje sarađuju u obavljanju svih složenih bezbednosnih zadataka.

1 / 12 Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

"Za relativno kratko vreme pripadnici i jednog i drugog ministarstva danas su pokazali izuzetnu obučcenost i da su spremni da obave najteže i najsloženije zadatke", rekao je Stefanović i zahvalio svim pripadnicima specijalnih jedinica koji su učestvovali u pokaznoj vežbi oslobađanja talaca, izvedenoj u smederevskoj železari HBIS Group Serbia.

Dodao je da je izvedena prva zajednička vežba specijalnih jedinica MUP-a Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Kine koja, kako je istakao, treba da pokaže obučenost i sadejstvo srpskih i kineskih jedinica u izvršavanju najsloženijih zadataka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track