Najnovije vesti

RODITELJI OGORČENI PROPUSTIMA U ŠKOLI: Kapija pala na đaka, u dvorištu nije bilo obezbeđenja i dežurnog nastavnika
Foto: Kurir/S.S.

NESREĆA U NOVOM SADU

RODITELJI OGORČENI PROPUSTIMA U ŠKOLI: Kapija pala na đaka, u dvorištu nije bilo obezbeđenja i dežurnog nastavnika

Društvo

Prve informacije sa terena kažu da Osnovna škola "Dušan Radović" na Klisi, u kojoj je u sredu povređen đak prvak V. B. na kog je pala metalna kapija i nanela mu teške povrede, nije ispoštovala preporuku Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama da tokom trajanja nastave kapije škola budu zaključane.

Prema rečima člana Gradskog veća za obrazovanje i predsednika Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama Vladimira Jelića, nakon incidenta u ovoj školi u Velebitskoj ulici i obilaska terena utvrđeno je da je dežurni nastavnik u momentu povređivanja deteta bio na času, umesto da obilazi hol i dvorište. "To će biti predmet utvrđivanja odgovornosti u školi. I pored odluke Saveta roditelja o angažovanju obezbeđenja u školi, koje je moglo da predupredi povređivanje učenika, tokom ovog meseca obezbeđenje nije bilo angažovano zbog, kako tvrde iz škole, nedostatka finansijskih sredstava koje škola prikuplja od roditelja učenika koji pohađaju ovu obrazovnu ustanovu. Dok prosvetna inspekcija ne usvoji konačan zapisnik na osnovu svih okolnosti, kao i policija u svom delokrugu, ne možemo davati više informacija", navodi Jelić.  

foto: Kurir/ S.S.

Povređeno dete je stabilno i van životne opasnosti, a roditelji nekoliko đaka revoltirani su zbog, kako kažu, "pokušaja da se ovaj slučaj zataška i da se ne pokrene pitanje brojnih problema u školi, koji su i doveli do ovog neželjenog ishoda". Roditelji su za 021 rekli da je ovom incidentu prisustvovalo više očevidaca. "Već pet godina uprava škole ne radi svoj posao kako treba. Vrhunac neodgovornog odnosa i neposvećenosti deci, pre svega, ali i zaposlenima, jeste nesreća koja se desila i u kojoj je zamalo izgubljen jedan život. Uprava protura svoju verziju o događaju koja je puna neistina i rupa. A sam događaj govori o tome u kakvom je stanju škola", poručili su roditelji za naš portal. Podsetimo, škola je nova, sagrađena pre pet godina pomoću novca Evropske investicione banke.

(Kurir.rs/021.rs, G.Nikolin)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...