Najnovije vesti

Institut za javnu politiku

KORAK BLIŽE EU: Počeo skup o zaštiti autorskog i srodnih prava u Srbiji KURIR TV

Društvo

Stručni skup i panel diskusiju pod nazivom “Zaštita autorskog i srodnih prava u Srbiji - KORAK BLIŽE EVROPSKOJ UNIJI” počeo je danas u hoteluu Hajat u organizaciji Instituta za javnu politiku .

Na skupu koji se organizuje povodom usvajanja i stupanja na snagu izmena i dopuna Zakona o autorskom i srodnim pravima, govoriće Vladimir Marić, direktor Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, kao i Milan Todorović, generalni sekretar Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Zainteresovani će moći da čuju i mišljenja predstavnika kolektivnih organizacja za ostvarivanje prava Nikole Vilotića, direktora Organizacije proizvođača fonograma Srbije (OFPS), Srećka Barbarića, šefa službe za dokumentaciju i raspodelu Organizacije muzičkih autora Srbije (SOKOJ), Sanje Stepanović, člana upravnog odbora Organizacije za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora (PI) i Aleksandra Ivanjikova, direktor Organizacije filmskih autora Srbije (UFUS AFA ZAŠTITA).

foto: Autorska prava

Na kraju skupa, prisutnima će se obratiti i predstavnici korisnika Slobodan Kremenjak, pravni zastupnik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Marijana Vukašinović, direktorka sektora za multimedijalni sadržaj Telekoma Srbija i Maja Raković, predsednica udruženja radio stanica RAB Srbija.

Inače, Institut za javnu politiku godinama prati oblast zaštite intelektualne svojine i posvećeno radi na unapređenju zakonodavstva i njegovom usklađivanju sa pravnim tekovinama Evropske unije. Povodom usvajanja dugo očekivanih izmena i dopuna Zakona o autorskom i srodnim pravima, Institut za javnu politiku organizuje ovaj stručni skup sa ciljem da se razmotri praktična primena novih odredaba zakona i efekata koje će proizvesti za korisnike i nosioce prava.

foto: Autorska prava

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...