MEGAOBRT NA POZNATOM PRIVATNOM UNIVERZITETU: Mića povratio Megatrend i zapalio u Francusku
Tvrdi da nije uzeo ni depozit ni kaparu... Mića Jovanović, Foto: Zorana Jevtić

Sapunica

MEGAOBRT NA POZNATOM PRIVATNOM UNIVERZITETU: Mića povratio Megatrend i zapalio u Francusku

Društvo -

Odahnuo: Jovanović iz inostranstva poručio da ga ne čudi hapšenje Dejana Đorđevića, nesuđenog kupca Univerziteta, za koga kaže da je „majstor opscene i prevare“

Nakon što je navodni kupac Univerziteta Megatrend Dejan Đorđević završio u zatvoru, nesuđeni prodavac Mića Jovanović zapalio je u Francusku, po svemu sudeći zadovoljan jer je zadržao svoj univerzitet.

Naime, u jeku afere oko prodaje Megatrenda, Jovanović je u subotu otputovao u Francusku. Odatle juče nije odgovarao na pozive Kurira, ali je prethodno za medije poručio da se ne raduje hapšenju Đorđevića, ali ga ono ne čudi s obzirom na to šta je sve uradio i da je i njega varao 18 meseci i na kraju izradio.

Kreativne laži

- On je, izgleda, majstor opscene, prevare, tako da čovek ne samo da laže, on kreativno laže. Kada je mene uspeo da prevari sa ovoliko godina iskustva, onda me ne čudi što je uhapšen - rekao je Jovanović i ocenio da je Đorđević možda i ranije trebalo da bude uhapšen.

Uhapšeni „kupac“  Megatrenda biće  danas saslušan  u tužilaštvu...  Dejan Đorđević
Uhapšeni „kupac“ Megatrenda biće danas saslušan u tužilaštvu... Dejan Đorđevićfoto: Screenshot

Jovanović, koji posle potpisivanja kupoprodajnog ugovora sa Đorđevićem i dalje tvrdi da je Megatrend njegov, ističe da nije iznenađen što je Đorđević priveden. - Od njegove nevenčane žene i nekih drugih ljudi dobio sam na desetine mejlova i poruka u kojima tvrde da ih je prevario. Izgleda da je baš duboko zagazio u prevaru - zaključio je Jovanović.

Krivična dela

On je, podsetimo, tvrdio da od Đorđevića nije uzeo ni depozit, ni kaparu jer je bilo teško od njega izvući bilo šta pošto, kako je rekao, nije imao da plati ni overu ugovora u iznosu od 7.500 dinara, iako je, po običajnom pravu, to trebalo da učini.

Đorđević je uhapšen u subotu zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo lažnog prijavljivanja, a kako Kurir saznaje, protiv njega se vodi više krivičnih postupaka, i to zbog neplaćanja alimentacije, prevare i zloupotrebe službenog položaja. Đorđević će danas biti saslušan kod tužioca u Trećem osnovnom tužilaštvu.

Zorana Mihajlović

NAJVAŽNIJE JE DA UNIVERZITET RADI

foto: Beta/Mileta Mirčetić

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, koja je i profesor na Univerzitetu Megatrend, posle hapšenja Đorđevića za Kurir tvrdi da ne očekuje bilo kakve promene na Megatrendu. - Kao što sam ranije rekla, ne očekujem bilo kakve promene na Univerzitetu Megatrend posle svega što se dogodilo, kako kod studenata, tako i kod profesora. Ono što je najvažnije jeste da Univerzitet postoji, da radi i da studenti studiraju, jer ova obrazovna ustanova i postoji zbog dece koja na njemu studiraju - kaže Mihajlovićeva.

Kurir.rs/ S. T. Foto: Zorana Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track