Najnovije vesti

STEFANOVIĆ S GRČKIM MINISTROM RAZGOVARAO O MIGRANTSKOJ KRIZI: Srbija će nastaviti da efikasno odgovara na sve izazove
Foto: MUP

o migrantskoj krizi

STEFANOVIĆ S GRČKIM MINISTROM RAZGOVARAO O MIGRANTSKOJ KRIZI: Srbija će nastaviti da efikasno odgovara na sve izazove

Društvo

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Atini sa alternativnim ministrom za zaštitu građana zaduženim za migrantska pitanja Jorgosom Kumucakosom o saradnji u oblasti sprečavanja iregularnih migracija.

Ministar Stefanović je istakao da u poslednje vreme fabrikovanje lažnih vesti o navodnom naseljavanju Srbije migrantima i u vezi sa njima, ugrožava postupanje nadležnih i adekvatno pružanje pomoći onima u ovoj populaciji koji su zaista ugroženi.

foto: MUP

Stefanović je naveo da će Srbija nastaviti da efikasno odgovara na sve izazove migracija uz humani pristup, saopštio je MUP Srbije.

Kumucakos je upoznao Stefanovića sa problemima sa kojima se Grčka suočava od jula ove godine, usled pojačanog priliva migranata, kao i sa namerama Grčke da unutar Evropske unije promoviše princip solidarnosti i ravnomernosti po pitanju prihvata migranata u države članice EU.

Grčki ministar je takođe istakao da je neophodna veća pomoć od strane EU onim državama koje nisu članice, a koje se takođe nose sa izazovima migrantskih tokova.

foto: MUP

Dvojica ministara razgovarala su i o nastavku saradnje policija dveju zemalja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, sa posebnim akcentom na borbu protiv trgovine drogom.

Stefanović je ocenio da je policijska saradnja dobra, ali da ima prostora i za njeno unapređenje.

Ministar Stefanović nalazi se, u okviru delegacije predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u dvodnevnoj poseti Republici Grčkoj.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...