Najnovije vesti

ŽELE DA IM NAJLUĐA NOĆ BUDE I NAJTVRĐA: Doktor Miloševič otkriva da pred Novu godinu svi hoće da REMONTUJU PENISE!
Foto: Shutterstock, Dado Đilas

HIT PRIČA

ŽELE DA IM NAJLUĐA NOĆ BUDE I NAJTVRĐA: Doktor Miloševič otkriva da pred Novu godinu svi hoće da REMONTUJU PENISE!

Društvo

Decembar je rezervisan za sve muškarce koji muku muče sa erektilnom disfunkcijom, a žele da sa svojim partnerkama lepo provedu predstojeće praznike

Urološke ordinacije ovih su dana pune muškaraca koji imaju problem sa erektilnom disfunkcijom, nemogućnošću postizanja erekcije, jer žele da budu spremni za „novogodišnje vođenje ljubavi“. Pomaže im se lekovima, injekcijama i posebnim protezama.

Proteze se ugrađuju u oko dva do tri odsto slučaja, a otprilike toliko ima i korekcija krvnih sudova na penisu. To nije nikakvo čudo ako se uzme u obzir neumoljiva statistika da je skoro svaki drugi muškarac, bez obzira na godište, doživeo neuspeh u krevetu bar jednom u životu.

foto: Profimedia

Problemi

Potvrđujući sve to za Kurir, prof. dr Aleksandar Milošević, urolog-seksolog, traži za muškarce opravdanje i kaže da su mnogi tokom čitave godine preopterećeni borbom za egzistenciju, da rade prekovremeno kako bi stvorili sebi i ukućanima ekonomsku stabilnost i da u takvim okolnostima retko misle na seks.

- Takođe, poslednjih godina kupovna moć građana je opala, nema baš puno para za skupe poklone, te se od muškaraca, kao kruna praznika i slobodnih dana, očekuje vođenje ljubavi i posvećenost partnerki. Našim pacijentima koji su mlađi od 50 godina uzrok problema sa erekcijom je uglavnom psihičke prirode. Sa druge strane, ima i mnogo onih koji zbog svoje osnovne bolesti - šećerne, visokog pritiska ili drugih, takođe imaju problem sa erekcijom. Oni, međutim, dolaze tokom cele godine, pa i sada - priča taj stručnjak i dodaje da ovakvo stanje nije od juče, već traje čitavih 20 godina.

Ipak, dodaje prof. dr Milošević, kod prve grupe pacijenata izražen je veliki strah od neuspeha tokom seksualnog odnosa.

foto: Shutterstock

Presija

- Jer u novogodišnjoj noći, ali i ostalim prazničnim danima ljudi imaju najviše slobodnog vremena. Napolju je obično hladno, oni vole da se utople, zbliže i taj period provedu zajedno, a to sve utiče na seksualnost.

To opterećuje jer muškarci smatraju da se od njih očekuje da budu „uvek spremni“ i to doživljavaju kao presiju - objašnjava on i upozorava sve one koji seksualno zadovoljstvo pronalaze na internetu da je sad trenutak da se odvoje od virtuelne realnosti i počnu „uživo“ da komuniciraju sa ženama, kaže on.

Kurir / Radmila Briza Foto: Shuttestock, Dado Đilas

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...