Najnovije vesti

SIN RATKA MLADIĆA OTKRIO KO SVE POSEĆUJE NJEGOVOG OCA U HAGU: Među njima i ovaj vladika, porodica će se okupiti na Božić
Foto: Printscreen/TV Prva

osuđen na doživotni zatvor

SIN RATKA MLADIĆA OTKRIO KO SVE POSEĆUJE NJEGOVOG OCA U HAGU: Među njima i ovaj vladika, porodica će se okupiti na Božić

Društvo

Sin bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića, Darko izjavio je danas da je do kraja ove godine trebalo da bude izrečena pravosnažna presu njegovom ocu u Haškom tribunalu, ali da će taj rok očigledno biti produžen.

foto: Printscreen/TV Prva

"Mi se nadamo da ćemo u žalbenom postupku uspeti da osobodimo generala", kazao je on.

Govoreći o zdravstvenom stanju Ratka Mladića, Darko je kazao da je ono u poslednje tri nedelje jako narušeno te da ga mnogi posećuju u Hagu.

"Svaki mesec u posetu ide neko iz porodice, ali dolaze mu i drugi posetioci. Bila mu je delegacija Ruske dume, bio mu je vladika Grigorije, svi su veoma zabrinuti. Lekari su nam rekli da mu je zdravlje narušeno", kazao je on.

Darko je rekao da je oca video pre mesec dana, majka ga je posetila prošlog vikenda, ali se sa Ratkom telefonom čuju svaki dan nekoliko puta.

foto: Printscreen/TV Prva

"Kada smo tražili da general bude prebačen u Rusiju zahtev je odbijen. Teodor Meron je imao cinično objašnjenje da bi on pobegao. Ratko nije u stanju da peške pređe ni 100 metara, on ne bi mogao da živi ni mesec dana bez medicinske nege. Ruske garancije za lečenje su još na snazi, oni su to potvrdili na sednici Saveta bezbednosti. Imamo i garancije srpske Vlade, svi formalni uslovi za lečenje su tu, još sud treba da se izjasni", rekao je Darko.

Dodao je da će porodica Mladić biti na okupu za Božić, kada će svi otići u Hag kod Ratka.

Ratko Mladić je uhapšen 26. maja 2011. godine u Lazarevu, stotinjak kilometara od Beograda.

Tribunal ga je u novembru 2017. godine prvostepenom presudom osudio na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti tokom rata u Bosni i Hercegovini.

(Kurir.rs/TV Prva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...