MINISTAR LONČAR: Izdvojićemo milijardu dinara za obnovu Opšte bolnice u Aranđelovcu
Foto: Zorana Jevtić

radovi kreću posle nove godine

MINISTAR LONČAR: Izdvojićemo milijardu dinara za obnovu Opšte bolnice u Aranđelovcu

Društvo -

Za rekonstrukciju Opšte bolnice u Aranđelovcu biće izdvojeno oko milijardu dinara, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i najavio da će radovi na kompletnoj obnovi te ustanove krenuti početkom sledeće godine.

Ministar je kazao da je obezbeđen novac i da su pripremljeni projekti koji su prošli tendersku proceduru, navodeći da će posle obnove, bolnica u Aranđelovcu biti jedna od najopremljenijih zdravstvenih ustanova u tom delu Srbije.

"Radovi će početi posle Nove godine. Mislim da je to mnogo dobra vest za Aranđelovčane i sve koji gravitiraju ka ovom mestu, a koji zaslužuju da imaju sređenu bolnicu", rekao je Lončar novinarima u Aranđrlovcu, gde je prisustvovao svečanoj dodeli 12 novih sanitetskih vozila za bolnice i domove zdravlja u Srbiji.

Lončar je naveo da je reč o ozbiljnoj investiciji vrednoj oko milijardu dinara, kao i da će dodatna sredstva biti uložena u nabavku medicinske opreme.

Ministar je dodao da je cilj da se obnovi svaka bolnica i dom zdravlja u Srbiji i istakao da država to sada moguće jer imamo suficit u budžetu.

"Uveden je red u državnoj kasi, štedelo se i racionalno trošilo", kazao je Lončar i podsetio da se zahvaljujući stabilnom stanju u finansijama povećavaju i plate zdravstvenih radnika.

"Medicinska sestra sada ima zaradu koliku je imao lekar opšte prakse 2009.godine. Sestre imaju više od 50.000 dinara, a tu se neće stati, još ćemo povećavati plate", rekao je Lončar.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track