Najnovije vesti

STEFANOVIĆ SA SLOVENAČKIM KOLEGOM: Saradnja policija dveju zemalja na visokom nivou
Foto: MUP Srbije

sastanak

STEFANOVIĆ SA SLOVENAČKIM KOLEGOM: Saradnja policija dveju zemalja na visokom nivou

Društvo

Potpredsednik Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Novom Sadu sa slovenačkim kolegom Boštjanom Poklukarom o dosadašnjoj saradnji dve države u oblasti unutrašnjih poslova, kao i daljem unapređenju kapaciteta policija dve zemlje.

Stefanović i Poklukar sastali su se neposredno pre početka zajedničke sednice vlada Srbije i Slovenije, koja se održava u Novom Sadu i tom prilikom su se saglasili da je saradnja policija dve zemlje na izuzetno visokom nivou.

Dvojica ministara su razgovarala i o problemu iregularnih migracija i ujedno se saglasili da se u ovoj oblasti do konkretnih rezultata može doći samo zajedničkim rešenjem.

Takođe, oni su razgovarali i o načinima bolje kontrole granice.

Stefanović i Pokluklar su pričali i o unapređenju saradnje u oblasti borbe protiv terorizma i visokotehnološkog kriminala, kao i razmeni iskustava u obukama.

Nakon zajedničke sednice vlada, ministri Stefanović i Poklukar potpisaće Protokol o saradnji u oblasti pružanja unutrašnje bezbednosti u okviru policijske službe.

Ovaj dokument predviđa razmenu iskustava i znanju u oblasti borbe protiv korupcije u policiji, kao i na sprečavanju ponašanja pripadnika koje ugrožava ugled policije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...