POSAO ZA 100 NAJBOLJIH LEKARA I 250 MEDICINSKIH SESTARA: Spremni ugovori, najboljima specijalizacije i doktorske studije
Foto: Profimedia

ministar zdravlja najavio

POSAO ZA 100 NAJBOLJIH LEKARA I 250 MEDICINSKIH SESTARA: Spremni ugovori, najboljima specijalizacije i doktorske studije

Društvo -

Sto najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 250 najboljih maturanata srednjih medicinskih škola ove sedmice biće primljeni u radni odnos u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kako je rekao, osim zaposlenja, mladi lekari dobijaju i specijalizaciju i doktorske studije o trošku države.

''Kada se to do sada dešavalo u našem zdravstvu? Svi su govorili kako treba misliti na one koji su sa najboljim prosekom završili medicinu, ali ih niko nije zapošljavao. Tražili su im novac za radno mesto, a deca su na kraju odlazila u inostranstvo'', kazao je Lončar.

Inače, u junu ove godine grupa od 100 najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici i Kragujevcu primljena je u radni odnos, a ugovore o radu svečano im je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ministar Lončar je ranije rekao da će država na svakih šest meseci sprovoditi konkurs za 50 najboljih diplomaca i da će im omogućavati specijalizaciju i doktorske studije.

(Kurir.rs/Tanjug/ FOTO: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track